News

Rudel Obreja nu poate părăsi România pentru a se trata de cancer decât ”în condițiile stabilite de instanță”. Fostul sportiv, încă 3 luni de libertate

Rudel Obreja a primit încă o ”învoire” de trei luni din partea instanței pentru a-și rezolva problemele de sănătate. Decizia a fost luată vineri, la Tribunalul Ilfov.
07.10.2022 | 16:44
Rudel Obreja nu poate parasi Romania pentru a se trata de cancer decat in conditiile stabilite de instanta Fostul sportiv inca 3 luni de libertate
Rudel Obreja a mai primit 3 luni de libertate pentru a se putea trata de cancer / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a primit acordul instanței pentru încă trei luni de întrerupere a executării pedepsei. Obreja suferă de cancer în fază avansată și este tratat în afara penitenciarului.

Obreja trebuie să contacteze singur poliția pentru a anunța că rămâne în libertate

Condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”, alături de Elena Udrea, Obreja nu a primit acordul judecătorilor de a părăsi țara pentru a merge la un spital din străinătate decât ”în condițiile stabilite de instanță”. Sportivul solicitase acest lucru, invocând starea gravă a sănătății.

ADVERTISEMENT

Conform deciziei de vineri, 7 octombrie, Obreja are obligația să se prezinte la unitatea sanitară la care urmează să-și urmeze tratamentul, să ia legătura cu IGPR pentru a fi luat în evidență și pentru a stabili modul în care va comunica permanent cu organul de supraveghere, să se prezinte la instanță de câte ori este chemat, să anunțe instanța în cazul schimbării domiciliului și să nu dețină sau să folosească arme.

Dacă va încălca termenii stabiliți de instanță, Obreja riscă să se întoarcă în spatele gratiilor.

ADVERTISEMENT

Rudel Obreja: ”Sistemul de sănătate e mai eficient afară”

Înaintea teremenului de vineri, Rudel Obreja a declarat că va cere judecătorilor permsiunea de a părăsi România, având în vedere starea lui tot mai gravă de sănătate.

”Știm cu toţii, cu tot respectul pentru medicii din România şi sistemul de la noi… e mai eficient cel de afară şi asta dovedesc actele de la dosar actele medicale.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că toată această perioadă situaţia se înrăutăţeşte e foarte clar că trebuie să găsesc şi un alt loc în care efectiv să pot să mă operez să mă tratez eficient” a explicat Rudel Obreja, conform Antena 3.

Rudel Obreja a aflat că suferă de cancer în închisoare, cu ocazia unui control medical, după ce anterior acuzase dureri și pierduse mult în greutate. Inițial, acesta a fost tratat în închisoare, însă după un timp, când starea lui s-a agravat, i s-a permis să părăsească penitenciarul.

ADVERTISEMENT

A pierdut 20 de kilograme în trei luni

„Arată că petentul are dureri peste media de suportabilitate, fiindu-i administrată morfină zilnic, în data de 17.07.2022 i-a fost administrată chiar de 3 ori, mai mult, înrăutățirea stării de sănătate are loc aproape instantaneu, ori în aceste condiţii, în cazul în care el se va afla în penitenciar, procedura pe care trebuie să o urmeze pentru a beneficia de servicii medicale, este una greoaie, ceea ce ar putea duce la consecinţe tragice pentru acesta.

Arată că petentul a pierdut în greutate 20 de kg aşa cum este specificat în raportul de expertiză medico-legală, rectificând astfel ceea ce a susţinut la termenul anterior, când a menţionat că a pierdut 16 kg, apreciind că pierderea în greutate atât de dramatică se întâmplă pentru că organismul petentului nu mai poate să asimileze substanțele nutritive din mâncare, dar şi faptului că, în spital, alimentele primite nu sunt în concordanţă cu dieta pe care petentul trebuie să o respecte”, se arată în cererea lui Obreja, conform FANATIK.

Obreja trebuie să revină peste trei luni în fața instanței

Pe 22 iulie, judecătorii au dispus întreruperea executării pedepsei pe motive medicale, însă doar pentru trei luni, urmând ca acesta să revină cu o nouă cerere de prelungire, în funcție de evoluția stării de sănătate.

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare, după ce, în 2018, mai executase 7 luni din pedeapsă.

ADVERTISEMENT
Tags: