News

Rusia a început construirea primului său bombardier invizibil. Când va fi terminat și ce caracteristici militare are

27.05.2020 | 08:12
Rusia a început construirea primului său bombardier invizibil. Când va fi terminat și ce caracteristici militare are
Rusia a început construirea primului său bombardier invizibil. Când va fi terminat și ce caracteristici militare are. Sursa foto: Scramble Magazin
ADVERTISEMENT

Armata din Rusia a demarat construcția primului său bombardier invizibil, un aparat de zbor capabil să se deplaseze fără a fi depistat de niciun fel de radar.

Rusia a început construirea primului său bombardier invizibil. Când va fi terminat aparatul și ce caracteristici are

În cursul acestei săptămâni, Rusia a început procesul de construcție al un prototip al primului său bombardier invizibil, aparat capabil să zboare fără a fi detectat de radare, a anunţat marţi agenţia de presă oficială TASS, preluată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Proiectul acestui aparat de ultimă generație aparține celebrului constructor de avioane rus Tupolev, filială a holdingului de stat Compania aeronautică unificată (UAC).

Mai multe voci din cadrul sectorului de apărare rusesc citate de TASS spun că materialele sunt pe cale de a fi livrate şi construcţia cabinei a început deja. “Asamblarea finală a aparatului întreg ar urma să fie terminată în 2021”, a precizat una din aceste surse.

ADVERTISEMENT

Presa din Rusia scrie că aparatul are forma unei aripi zburătoare similară bombardierelor stealth americane, va avea viteză subsonică şi va fi capabil să transporte rachete de croazieră şi arme hipersonice.

Bombardierul Armatei lui Vladimir Putin se vrea a fi o replică rusească la noul bombardier stealth american B-21.

Acesta se află în curs de dezvoltare intrarea lui în serviciu este aşteptată în 2025 pentru a înlocui aparatele B-2, dezvoltate în timpul Războiului Rece şi prezentate până acum drept aparatele cele mai performante din categoria lor.

ADVERTISEMENT

China, o altă putere care lucrează la un astfel de aparat

Nu doar SUA și Rusia se pot mândri cu astfel de arme militare. În curând, și China, o altă putere economică și militară ar putea să beneficieze de un astfel de prototip.

Beijing-ul lucrează de asemenea la dezvoltarea unui bombardier invizibil pe distanțe lungi, Xian H-20. Potrivit media chineze, acesta ar putea să-şi facă prima apariţie publică în cursul unui spectacol aerian în noiembrie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri