News

Rusia, amenințare fără precedent la adresa țărilor NATO. ”Într-un război nuclear, vor fi distruse într-o jumătate de oră.”

Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, a declarat recent că țările NATO pot fi ”distruse” de Rusia într-o jumătate de oră în cazul unui război nuclear. De asemenea, el l-a amenințat și pe antreprenorul american Elon Musk.
10.05.2022 | 11:44
Rusia amenintare fara precedent la adresa tarilor NATO Intrun razboi nuclear vor fi distruse intro jumatate de ora
Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, vorbește ușor despre efectele unui eventual război nuclear. Foto: pixabay.com, commons.wikimedia.org – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Nu este prima afirmație amenințătoare a șefului agenției spațiale. Dmitri Rogozin este cunoscut pentru declarațiile șocante lansate mai ales în contextul războiului din Ucraina.

Dmitri Rogozin nu a lămurit dacă s-a referit la toate țările NATO

Totuși, în ultimele comentarii făcute recent pe Telegram, el nu a precizat dacă se referea la anumite țări NATO sau la toate. Totodată, Rogozin a acuzat NATO că poartă un război împotriva Rusiei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, șeful Roscosmos a ales să elaboreze propria definiție a ”operațiunii militare speciale” a Rusiei, termen folosit de președintele țării, Vladimir Putin, pentru a se referi la invazia din Ucraina.

”Într-un război nuclear, țările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră. Dar nu trebuie să permitem acest lucru, pentru că toate consecințele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea Pământului”, a transmis Rogozin.

ADVERTISEMENT

Mai departe, el a declarat că Rusia va trebui să ”învingă acest inamic mai puternic economic și militar” cu mijloace armate convenționale. ”NATO duce un război împotriva noastră.

Ei nu au anunțat-o, dar asta nu schimbă nimic. Acum este evident pentru toată lumea. Acesta este un război pentru adevăr – și pentru dreptul Rusiei de a exista ca stat unic și independent.

ADVERTISEMENT

Ce crede Rogozin despre simpla existență a unei Ucraine separate de Rusia

Simpla existență a unei Ucraine separate de Rusia o va transforma în mod inevitabil în anti-Rusia și într-o trambulină a Occidentului pentru agresiunea împotriva poporului nostru.

De aceea, ceea ce noi numim Operațiune militară specială depășește cu mult sensul și geografia sa inițială”, a punctat Rogozin într-o altă postare pe Telegram.

ADVERTISEMENT

Într-o altă declarație, Rogozin l-a atacat pe Elon Musk pentru că este ”implicat în aprovizionarea forțelor fasciste din Ucraina cu echipamente de comunicații militare și a spus că acesta va fi tras la răspundere ca un adult.

Comentariile șefului agenției spațiale despre țările NATO au venit cu o zi înainte ca echipamentele militare ale Rusiei să treacă prin Piața Roșie (n.r. – Moscova) pentru parada militară anuală de Ziua Victoriei, conform independent.co.uk.

 

ADVERTISEMENT
Tags: