News

Rusia ar fi încercat un test cu torpila nucleară Poseidon – ”Arma Apocalipsei”. Mișcarea, observată de SUA

SUA au observat în ultimele săptămâni pregătiri ale navelor militare rusești pentru un posibil test cu torpila nucleară Poseidon, cunoscută ca ”Arma Apocalipsei”.
10.11.2022 | 20:16
Rusia ar fi incercat un test cu torpila nucleara Poseidon  Arma Apocalipsei Miscarea observata de SUA
SUA au observat pregătiri ale rușilor pentru un test cu torpila nucleară Poseidon, cunoscută ca ”Arma Apocalipsei”. Sursa foto: newsweek.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care situația pe frontul din Ucraina este tot mai grea, Rusia dorește să-și testeze cele mai de temut arme de care dispune.

SUA au observat pregătiri ale rușilor pentru un test cu torpila nucleară Poseidon, cunoscută ca ”Arma Apocalipsei”

Presa de peste ocean scrie că oficialii din SUA au observat în ultimele săptămâni o serie de nave militare rusești pregătindu-se pentru un posibil test al unei noi torpile cu propulsie nucleară. Totul s-a întâmplat în zona Arctică.

ADVERTISEMENT

Printre navele care au luat parte la pregătiri a fost Belgorod, un submarin cu rachete de croazieră modificat pentru operațiuni speciale. Acesta este capabil să lanseze vehicule subacvatice fără pilot, inclusiv torpila Poseidon.

Se pare că testul Kremlinului a întâmpinat ”dificultăți tehnice” și nu a mai avut loc, notează CNN, care citează oficiali de la Pentagon. În săptămâna precedentă, navele rușilor au fost observate părăsind zona de testare din Marea Arctică.

ADVERTISEMENT

Oficialii din SUA sunt de părere că Rusia nu se va da bătută și ar putea încerca încă o dată să efectueze un astfel de test. Nu se știe când. Cert e faptul că zona de testare va începe în curând să îngheţe, ceea ce îngreunează această operaţiune.

Cunoscută și ca ”Arma Apocalipsei”, torpila Poseidon este o armă de ultimă generaţie. Aceasta poate transporta muniţii atât convenţionale, cât şi nucleare.

ADVERTISEMENT

Potențialul său nuclear poate provoca un tsunami radioactiv în zonele de coastă. Propulsia îi conferă o rază de acţiune practic nelimitată.

Rusia, intenții de teste nucleare în Marea Neagră

În octombrie, presa din Marea Britanie scria că Vladimir Putin ar fi tentat să ordone efectuarea unui test nuclear la granițele Ucrainei.

ADVERTISEMENT

The Times preciza, pe 4 octombrie, că aceeași torpilă Poseidon ar putea fi utilizată la exerciții în Marea Neagră.

Jurnaliștii britanici dezvăluiau că NATO chiar a trimis un raport membrilor și aliaților săi ”alertându-i asupra faptului că se așteaptă ca Rusia să testeze torpila cu capacitate nucleară Poseidon, posibil în Marea Neagră, pe care o controlează”.

ADVERTISEMENT
Tags: