News

Rusia, invitată să intre în NATO? Soluția propusă de Londra în plin război

În plin război, un membru din Parlamentul de la Londra vine cu o propunere de-a dreptul SF: Rusia să fie invitată să adere la NATO.
20.07.2023 | 20:00
Rusia invitata sa intre in NATO Solutia propusa de Londra in plin razboi
Un politician din Londra, propunere șoc: Rusia, invitată să intre în NATO. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care voci din occident vorbesc de o prelungire a războiului ruso-ucrainean, un membru al Parlamentului din Londra vine cu o propunere inimaginabilă: Rusia să fie invitată în NATO.

Un politician din Londra, propunere șoc: Rusia, invitată să intre în NATO

De mai bine de 500 de zile, Rusia se află într-un război sângeros cu vecinul său de la vest, Ucraina. În toată această perioadă, riscul ca armata lui Putin să intre în conflict militar cu NATO, alianța care susține necondiționat Kievul, a atins cote extrem de ridicate.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestei răceli fără precedent Moscova-NATO, un membru al Camerei Lorzilor din Regatul Unit al Marea Britanii a propus ca Rusiei să i se ofere perspectiva de a deveni membru al Alianței Nord-Atlantice.

În opinia lui Indarjit Singh, o astfel de propunere ca Rusia să adere la NATO ar putea avea un dublu impact. În primul rând, ar știrbi din imaginea lui Vladimir Putin de lider puternic. Apoi, măsura ar contribui la aducerea păcii în lume, prin retragerea automată a militarilor ruși de pe teritoriul ucrainean.

ADVERTISEMENT

Domnului Putin îi place să se prezinte ca un om puternic, care apără Mama Rusia împotriva amenințării din partea alianței NATO. Credibilitatea lui Putin ar fi total distrusă.

S-ar pune capăt și suferinței poporului ucrainian, iar cauza păcii mondiale va fi promovată dacă Occidentul ar oferi în mod deschis Rusiei perspectiva aderării la NATO în schimbul retragerii sale totale din Ucraina”, a spus acest membru independent al Camerei Lorzilor, citat de The Guardian.

ADVERTISEMENT

Colegii lui Singh din Camera Lorzilor nu sunt de acord cu propunerea

Cum era de așteptat, ideea că Rusia ar putea să adere la NATO într-un viitor, fie el chiar și mediu spre îndepărtat, nu a fost gustată de colegii lui Singh din Parlamentul de la Londra.

Colegul acestuia, Tariq Ahmad, responsabil pentru Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Asia de Sud și Națiunile Unite în cadrul Foreign Office, a venit cu o replică față de propunerea ”Rusia în NATO”.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că Lord Singh este bine intenționat, dar mă tem că nu pot fi de acord cu această propunere. Poate exista cineva care poate opri acest război – acesta este domnul Putin și îl poate opri chiar acum”, a afirmat Ahmad.

ADVERTISEMENT
Tags: