News

Rusia a făcut publice numele statelor considerate ostile. România se află pe lista neagră

Veste proastă pentru România! Țara noastră se află pe lista neagră a Rusiei. Guvernul de la Moscova a făcut publice numele statelor considerate ostile
07.03.2022 | 16:05
Rusia a facut publice numele statelor considerate ostile Romania se afla pe lista neagra
Rusia a publicat lista țărilor ostile, iar România se numără printre acestea. sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rusia a făcut publice numele statelor considerate ostile. Pe lista neagră aprobată de guvernul de la Moscova se numără toate statele Uniunii Europene, România fiind una dintre ele. Deloc surprinzător, și Statele Unite ale Americii au fost incluse în acest document.

România se află pe lista neagră a Rusiei

Guvernul de la Moscova a alcătuit o listă cu țări care desfășoară acțiuni considerate neprietenoase cu Rusia. Printre aceste state se numără și România, scrie publicația Ria.ru.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui decret al Cabinetului de Miniștri, pe listă au fost incluse 48 de state.

27 dintre acestea sunt țările membre ale Uniunii Europene. Este vorba despre: Austria, Belgia, Bulgaria, Ungaria, Germania, Grecia, Danemarca, Irlanda, Spania, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Finlanda, Franța, Croația, Republica Cehă, Suedia și Estonia.

Deloc surprinzător, pe lista neagră a Rusiei se află și Statele Unite ale Americii.

De asemenea, celelalte 20 de țări considerate ostile de către Rusia sunt următoarele: Australia, Albania, Andorra, Marea Britanie, Islanda, Canada, Liechtenstein, Micronezia, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Republica Coreea, San Marino, Macedonia de Nord, Singapore, Taiwan, Muntenegru, Elveția, Japonia, precum și Ucraina.

ADVERTISEMENT

Ce presupune acest document făcut public de guvermul rus

Ordinul a fost întocmit în cadrul Decretului Președintelui din data de 5 martie 2022.

Potrivit documentului, intitulat “Cu privire la procedura provizorie de îndeplinire a obligațiilor față de anumiți creditori străini”, statul, cetățenii ruși și companiile care au obligații în valută străină față de creditorii străini din lista țărilor neprietenoase le vor putea plăti în ruble.

În plus, toate tranzacțiile firmelor rusești cu cetățeni și companii din statele incluse în listă vor fi aprobate de comisia guvernamentală pentru controlul investițiilor străine.

ADVERTISEMENT

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul “protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.