News

Rușii dezmembrează avioane pentru piese de schimb. Sancțiunile occidentale afectează grav industria aeriană

Rusia traversează momente dificile în ceea ce privește industria aeriană. Din cauza sancțiunilor, mai multe companii dezmembrează avioanele pentru o obține piese de schimb.
09.08.2022 | 12:42
Rusii dezmembreaza avioane pentru piese de schimb Sanctiunile occidentale afecteaza grav industria aeriana
Din cauza sancțiunilor, Rusia își dezmembrează avioanele pentru piese de schimb. Sursa foto: themoscowtimes.com
ADVERTISEMENT

Cele mai importante companii aeriene ruse, în frunte cu transportatorul de stat Aeroflot, au început să îşi dezmembreze avioanele pentru a obţine piesele de schimb pe care nu le mai pot cumpăra din cauza sancțiunilor, scrie Reuters.

Din cauza sancțiunilor, Rusia își dezmembrează avioanele pentru piese de schimb

Agenția de presă a prezentat informații provenite de la mai multe surse din industria aeronautică.

ADVERTISEMENT

Transportatorii din acest domeniu au primit inclusiv indicații de la autorități. Acestora li se cere să utilizeze o parte dintre avioane pentru piese. Ei trebuie astfel să se asigure că restul flotelor, formate din avioane produse în străinătate, pot continua să zboare, măcar până la sfârșitul lui 2025.

În prezent, conform sursei citate, cel puţin un aparat rusesc de tip Suhoi Superjet 100 şi un Airbus A350, ambele operate de Aeroflot, sunt în proces de ”dezmembrare”pentru piese de schimb.

ADVERTISEMENT

În același timp, a început procesul de extragere de componente şi de pe câteva avioane de tip Boeing 737 şi Airbus A320 din flota Aeroflot. Transportatorul de stat necesită mai multe piese de schimb pentru alte alte aparate Boeing 737 şi Airbus A320.

La ora actuală, marea majoritate a avioanelor folosite de companiile aeriene din Rusia sunt aparate produse în Occident. În plus, și avioanele de pasageri Suhoi Superjet construite în statul estic sunt dependente de componentele produse în străinătate.

ADVERTISEMENT

Din februarie până în prezent, sancțiunile impuse Rusiei de către statele din Vest au blocat capacitatea companiilor aeriene rusești de a mai achiziționa piese de schimb din străinătate sau de a mai face lucrările de mentenanță necesare la avioane.

Sancțiunile Occidentului au dus la o scădere cu peste 20% a traficului aerian

Considerată în trecut una dintre cele mai mare companii aeriene din lume, Aeroflot a înregistrat o scădere de 22% a traficului în al doilea trimestru al acestui an. Cauza acestei situații este reprezentantă de faptul că sancţiunile internaţionale au împiedicat Aeroflot să zboare pe majoritatea destinaţiilor occidentale.

ADVERTISEMENT

Reuters mai punctează faptul că firmele din Orientul Mijlociu și Asia ar putea fi expuse riscului de sancțiuni din partea puterilor occidentale dacă vor decide să ajute Rusia cu piese de schimb sau avioane.

ADVERTISEMENT
Tags: