Sport

România, fără Neagu, distrusă de Japonia în ultimul meci de la CM! Cum s-a întâmplat umilinţa

11.12.2019 | 12:34
Romania fara Neagu distrusa de Japonia in ultimul meci de la CM Cum sa intamplat umilinta
ADVERTISEMENT

România a fost călcată în picioare de Japonia în ultimul meci de la Campionatul Mondial de handbal. “Tricolorele” au pierdut cu scorul de 20-37 confruntarea cu Japonia, într-un meci în care jocul echipei lui Tomas Ryde a atins limitele ridicolului. După prestaţia penibilă împotriva niponelor, România se întoarce acasă cu locul 12 la CM. 

România, distrusă de Japonia în ultimul meci de la CM! Niponele, 82% eficienţă în prima repriză

Începutul de meci a fost din nou unul foarte modest. Niponele s-au dus la 3-0 însă nu a fost o mirare având în vedere că România şi-a făcut o tradiţie la acest Mondial să înceapă foarte modest meciurile. Însă, ne-a mirat ceea ce urma să se întâmple.

ADVERTISEMENT

Fără Cristina Neagu în prima parte, Japonia ne-a călcat în picioare. Niponele au năucit şi mai mult apărarea şi aşa visătoare a României. Nu au avut nicio problemă în a plimba mingea pe semicerc şi au înscris din toate poziţiile. Dumanska şi Ciucă au avut câteva intervenţii, însă nici ele nu puteau face faţă bombardamentului de pe semicerc.

Apărarea noastră a fost dezastruoasă la acest turneu final, însă cu Japonia a întrecut orice limită a ridicolului. Niponele au înscris de 18 ori în prima repriză, având o eficienţă de 82%, un procentaj ireal, semn că apărarea nu le-a incomodat în niciun atac.

ADVERTISEMENT

10 goluri avans la pauză pentru nipone!

Japonia, care avea tot 0 puncte înainte de acest meci în grupele principale, a avut eficienţă 100% în prima parte la şuturile de pe semicerc şi în extreme şi 78% de la şuturile de pe linia de 9 metri, din nou, un procentaj fabulos.

Mai ridicol decât apărarea României în prima repriză a fost doar atacul. Au înscris trei jucătoare: Perianu, 4 goluri, Udriştoiu, 3 goluri şi Pintea, 1 gol. Gabriela Perianu şi-a asumat cele mai mari responsabilităţi pe atac şi chiar dacă a avut câteva ratări, a avut măcar curajul de a face câteva incursiuni şi de a trage la poartă. Udriştoiu a reuşit să înscrie de trei ori, însă cam atât.

ADVERTISEMENT

Din nou, am avut o mulţime de atacuri pe care nu am reuşit să le finalizăm cu şut, iar în ceea ce priveşte eficienţa atacurilor, procentul a fost de 38%. Adică, România a avut 21 de şuturi în prima repriză şi a marcat 8 goluri, în timp ce Japonia a avut 22 de şuturi şi a dat 18 goluri, cu 10 (ZECE) mai multe. Din nou, România nu a avut niciun contraatac.

Tomas Ryde, stană de piatră! Neagu îşi rodea unghiile pe margini

Tomas Ryde a cerut un time-out spre finalul reprizei în care le-a transmis jucătoarelor că vor juca în 7 contra 6 pe atac şi cam atât. Apatia de pe banca tehnică a României a fost întreruptă de Cristina Neagu, care încerca să îşi încurajeze colegele.

ADVERTISEMENT

Repriza a doua a început cu un gol al Mădălinei Zamfirescu, însă niponele nu au slăbit ritmul şi s-au dus la 12 goluri avans, spre dezamăgirea Cristinei Neagu, care suferea pe marginea terenului. Denisa Dedu a reuşit câteva intervenţii care au limitat proporţiile scorului până la un moment dat pentru că ratările au continuat să vină în contul nostru şi niponele au avut 14 goluri avans cu 15 minute înainte de final, 28-14.

Atacul “tricolor” a mers ceva mai bine în repriza secundă, însă diferenţa a fost în continuă creştere. Pentru naţionala României finalul a fost ca o înmormântare. Jucătoarele erau resemnate, Tomas Ryde a stat ca o stană de piatră şi Cristina Neagu îşi rodea unghiile, fiind singura jucătoare care părea cu adevărat afectată de această situaţie. S-a încheiat 37-20 pentru Japonia, un scor pe care nimeni nu l-ar fi imaginat niciodată.

România fără Cristina Neagu? Viitor sumbru

Dacă aşa arată naţionala României fără Cristina Neagu, înseamnă că viitorul handbalului feminin este sumbru. “Tricolorele” au fost umilite de Japonia, o echipă care obţine primele puncte din grupele principale, gazdele reuşind să învingă până acum Congo, Argentina şi China.

România pleacă acasă pe locul 12, cu 5 înfrângeri suferite: Spania, Muntenegru, Rusia, Suedia şi Japonia. Singurul punct pozitiv a fost victoria din ultima secundă împotriva Ungariei, care ne-a permis accesul în grupele principale. Însă, momentul pozitiv al meciului cu maghirele a fost spulberat după umilinţele cu Rusia, Suedia şi Japonia.

  • 0 puncte a adunat România în grupele principale
  • -54 de goluri este golaverajul României la CM
ADVERTISEMENT