News

S-a aflat de ce boală gravă suferă autorul crimelor din Bascov. Anunțul medicilor

Bărbatul în vârstă de 53 de ani care și-a ucis familia suferă de schizofrenie. Nu se cunoaște momentan motivul crimei, însă totul poate fi pus pe seama problemelor psihice extrem de grave.
10.08.2022 | 13:36
Sa aflat de ce boala grava sufera autorul crimelor din Bascov Anuntul medicilor
Criminalul din Argeș are schizofrenie
ADVERTISEMENT

În cazul lui Viorel L., autorul masacrului din comuna argeșeană Bascov, concluziile nu pot fi trase foarte ușor. Potrivit surselor medicale bărbatul suferă de schizofrenie și ar fi putut trece într-o stare de delir.

Criminalul din Argeș suferă de schizofrenie

Conform Adevărul, bărbatul nu avea un loc de muncă și stătea izolat în casă. Nu se știe dacă familia i-a dat medicamentele cum i-au recomandat medicii sau dacă acesta le-ar fi luat.

ADVERTISEMENT

Medicul psihiatru Eugen Smeureanu spune că pacientul său lua același tratament neschimbat de opt ani. Cu toate acestea, medicul s-a ferit să ofere mai multe detalii despre boala de care suferă criminalul, pentru că legea nu îi permite.

”Pacientul nu lucra nicăieri, stătea acasă şi era destul de izolat faţă de cei din jur, avea relaţii strict doar cu membrii familiei şi nu prea ieşea din curte. Tratamentul nu a fost schimbat pe parcursul celor opt ani. Pentru mine a fost un şoc ce s-a întâmplat”, a declarat Smeureanu.

ADVERTISEMENT

Adevărul a aflat, din alte surse medicale, că boala ascunsă de care suferă Viorel e schizofrenia. Bărbatul se afla în evidența autorităților și nu mai fusese evaluat de o comisie de specialitate din 2004.

”Noi eliberăm doar certificatul de handicap, indemnizaţia o dau cei de la AJPIS şi Primăria Bascov. La nivel naţional este o problemă şi legat de faptul că sunt puţine locuri cu spitalizare continuă în spitalele de psihiatrie”, a declarat Tatiana Eftime, directorul DGASPC Argeş, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Potrivit Capital.ro, bărbatul și-ar fi omorât familia pentru că adunase mai multe frustrări în ultimii ani. ”Era nervos pentru că era ținut ca prostul în casă, era luat drept prost de toată familia. Dimineață a avut un moment de furie și, cu un ciocan și mai multe pietre, i-a atacat pe rând pe toți din familie.

Cele mai multe lovituri sunt în zona capului, în partea din spate, ceea ce sugerează faptul că și-a luat victimele prin surprindere. Nu știu ce a avut cu nepoata, dar dacă erau 7, 10 în casă, pe toți îi omora”, a precizat, sub protecția anonimatului, un apropiat al familiei.

ADVERTISEMENT

Medicii legiști ajunși la fața locului au fost șocați de cele văzute și au mărturisit că nu au mai întâlnit o astfel de baie de sânge în zeci de ani de carieră. Bărbatul ar putea fi reținut pentru 30 de zile, dacă judecătorii consideră că reprezintă un pericol public.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a...
O fotografie incredibilă surprinde glonţul zburând pe lângă capul lui Donald Trump. I-a străpuns urechea dreaptă: "Am auzit un şuierat, împuşcături"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TRUMP a fost ÎMPUȘCAT! Anunț privind STAREA de SĂNĂTATE
TRUMP a fost ÎMPUȘCAT! Anunț privind STAREA de SĂNĂTATE
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Nunta în familia Hagi, după vechi obiceiuri. Ce tradiții neștiute au aromânii
Nunta în familia Hagi, după vechi obiceiuri. Ce tradiții neștiute au aromânii
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Tentativa de asasinare asupra lui Donald Trump marchează debutul unui nou capitol întunecat...
Tentativa de asasinare asupra lui Donald Trump marchează debutul unui nou capitol întunecat și periculos pentru politica americană | Analiză BBC
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”