News

O întreagă familie a fost măcelărită în Bascov: cinci persoane, găsite moarte în casă. Bărbatul acuzat că și-a ucis rudele, arestat preventiv. Update

Caz terifiant în județul Argeș. O întreagă familie a fost măcelărită în Bascov, cinci persoane fiind găsite moarte în casă. Suspectul crimelor a fost reținut. Acesta și-ar fi plănuit pas cu pas acțiunea.
09.08.2022 | 17:15
Polițiștii prezenți în fața casei în care au fost ucise 5 persoane. Foto: ziarulargesul.ro
ADVERTISEMENT
10-08-2022
13:25

Suspectul crimelor din Bascov, arestat preventiv pentru 30 de zile

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a decis plasarea în arest preventiv pentru următoarele 30 de zile a bărbatului de 53 de ani din Bascov acuzat că și-a ucis rudele.

În zilele următoare, suspectul urmează să ajungă în fața unei comisii de specialitate pentru a se verifica dacă avea discernământ în momentul faptelor. Dacă medicii vor constatat că nu avea, acesta va fi internat într-o unitate medicală unde va fi supravegheat în permanență. 

10-08-2022
12:45

Principalul suspect al crimelor din Bascov și-a plănuit pas cu pas acțiunea

Apar noi detalii în cazul crimelor cutremurătoare din Bascov. Suspectul principal și-ar fi pus la cale pas cu pas acțiunea.

Surse din cadrul anchetei, citate de Antena 3, spun că bărbatul avea un jurnal în care erau scrise detaliile crimei, la care familia nu avea acces.

De asemenea, în rucsacul pe care îl avea asupra lui, bărbatul avea pregătite haine de schimb, dar și mâncare.

Conform datelor din anchetă, în cursul nopţii, suspectul şi-ar fi omorât părinţii şi fratele, iar dimineața, după ce a plecat cumnatul său de acasă, a intrat în a doua casă, peste sora şi nepoata lui, pe care le-a ucis cu cruzime.

La scurt timp după ce și-a măcelărit propria familie, bărbatul de 53 de ani a fugit de la locul faptei. El a fost găsit de jandarmi în grădina casei în timp ce încerca să-și ia viața.

Bărbatul avea mai multe răni, iar după ce a primit îngrijiri medicale, individul le-a declarat polițiștilor că a premeditat demult să comită aceste fapte.

10-08-2022
07:31

Bărbatul din Bascov, suspectat că și-a ucis familia, a fost reținut de procurori

Bărbatul din Bascov, care ar avea și probleme psihice, suspectat că a ucis cinci membri ai familiei, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

”În cursul nopţii de 09/10 august, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore”, se precizează într-un comunicat al Parchetului argeșean.

În cursul zilei de miercuri, 10 august, bărbatul urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit Antena 1, se pare că este vorba despre o crimă multiplă în familie. Cel care a sunat la 112 era chiar capul familiei respective. Descoperirea macabră a fost făcută omul s-a întors acasă.

Principalul suspect, găsit într-o pădure de lângă Bascov

Conform primelor informații, principalul suspect ar fi un bărbat în vârstă de 53 de ani, cu handicap. Oamenii legii l-au descoperit într-o pădure din apropiere.

ADVERTISEMENT

Conform jurnaliștilor de la ziaruldearges, au fost identificați cei 5 membri ai familiei ucise: o mamă, fiica ei de 5 ani, socrii și un cumnat. Crima a fost comisă pe strada Stejăret.

Toate victimele au fost înjunghiate de mai multe ori de individul care era fratele mamei ucise și care avea afecțiuni psihice. Când a fost dat alarma, echipajele de poliție au înconjurat nordul Piteștiului.

ADVERTISEMENT

La 9 august, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, ar fi găsit, când s-a întors la domiciliu, cinci membri ai familiei sale (soția, copilul, cei doi socrii și un cumnat), decedați, înjunghiați.

(…) Polițiștii au luat primele măsuri, iar la scurt timp, au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice.

ADVERTISEMENT

Procurorii argeșeni au preluat cercetările

Bărbatul se află în custodia polițiștilor, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș”, au transmis oamenii legii.

Conform Antena 3, sora criminalului lucra ca asistentă la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. ION JIANU”, iar soțul ei era medic militar și se pensionase în urmă cu două luni.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că la începutul lunii august, o mamă și o fiică au ucise în mod șocant la Bacău. După ce a realizat gravitatea faptelor sale, individul s-a sinucis. Conform presei locale, între cuțitarul în vârstă de 47 de ani și victima de 35 de ani ar fi existat o relație

ADVERTISEMENT
Tags: