Sport

Arbitrul care va fluiera derby-ul FCSB – Rapid, lăudat de Gigi Becali după victoria cu Farul

Kyros Vassaras îi face pe plac lui Gigi Becali și a decis să trimită la partida FCSB - Rapid un arbitru lăudat de patronul ”roș-albaștrilor”.
19.04.2024 | 14:50
Arbitrul care va fluiera derbyul FCSB  Rapid laudat de Gigi Becali dupa victoria cu Farul
Kyros Vassaras îi face pe plac lui Gigi Becali și a decis să trimită la partida FCSB - Rapid un arbitru lăudat de patronul ”roș-albaștrilor”. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Trupa lui Elias Charalambous are 13 puncte avans față de următoarele clasate CFR Cluj și Universitatea Craiova și poate deveni matematic campioană în acest weekend dacă se îndeplinesc câteva condiții.

Meciul FCSB – Rapid va fi arbitrat de Marcel Bîrsan

Întâlnirea FCSB – Rapid, din etapa a 5-a a play-off-ului din SuperLiga, se va desfășura sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, și va fi condusă de arbitrul Marcel Bîrsan, unul dintre preferații lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului oficial al CCA, ”centralul” bucureștean va fi ajutat de asistenții George Neacșu și Imre-Laszlo Bucsi, iar rezervă va fi George Găman. În camera VAR se vor afla Radu Petrescu și Marius Badea, iar observator de arbitri a fost delegat Augustus Constantin.

Bîrsan a fost lăudat de Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA după victoria pe care FCSB a obținut-o la Ovidiu cu Farul, scor 1-0, în etapa a 2-a a play-off-ului, în ciuda faptului că arbitrul FIFA a dat o mulțime de cartonașe galbene pentru jucătorii ”roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

”Nu mă așteptam la Bîrsan să aibă un asemenea arbitraj perfect. Eu nu cred că un arbitru, dacă vrea să promoveze, face tâmpenii și rămâne cu pete pe viața lui. Emoții n-am avut pentru corectitudine. Am avut emoții ca și valoare.

Dar staff-ul tehnic mi-a spus că Bîrsan a fost cel mai bun din toți. Anul ăsta, Bîrsan a fost numărul 1. Ca și corectitudine nu am ce să-i zic. N-a făcut niciodată nimic. O mai fi greșit, dar atât”, a spus Becali, la începutul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Bîrsan, erori în SuperLiga

Marcel Bîrsan este unul dintre arbitrii care a comis și greșeli în SuperLiga. La partida Sepsi – FC Voluntari, din etapa a 29-a a sezonului regulat, ”centralul” a acordat un penalty controversat pentru echipa din Sfântu Gheorghe în minutul 8.

Bucureșteanul a fost protagonistul unei gafe de proporții și în meciul Farul – Dinamo, din runda cu numărul 25, dar a avut noroc că VAR-ul a intervenit și a corectat decizia în ceea ce privește cartonașul roșu pe care l-a arătat gratuit portarului Alexandru Buzbuchi.

ADVERTISEMENT

Dinamovistul Hakim Abdallah a plecat dintr-o poziție clară de ofsaid spre poarta gazdelor și a alunecat exact în momentul în care se afla în fața lui Buzbuchi și încerca să-l dribleze. Deși inițial a ridicat mâna și a indicat ofsaid-ul semnalizat de asistent, Bîrsan a revenit și l-a eliminat direct pe portarul Farului pentru fault comis în poziție de ultim apărător, deși Buzbuchi nici nu l-a atins pe atacantul oaspeților.

Căpitanul Ionuț Larie a protestat vehement la decizia lui Bîrsan și chiar l-a împins pe acesta. ”Centralul” a reacționat imediat și i-a acordat cartonașul galben căpitanului de la Farul. După câteva momente de confuzie, din camera VAR s-a stabilit că a fost poziție de ofsaid la Abdallah, iar Marcel Bîrsan a anulat eliminarea lui Buzbuchi, dar nu și galbenul lui Larie.

ADVERTISEMENT
Tags: