Sport

Marcel Bîrsan, penalty controversat în Sepsi – FC Voluntari! Colțescu a confirmat din camera VAR

Meciul Sepsi - FC Voluntari a început furtunos cu un penalty dubios dictat de arbitrul Marcel Bîrsan în favoarea gazdelor.
04.03.2024 | 18:26
Marcel Birsan penalty controversat in Sepsi  FC Voluntari Coltescu a confirmat din camera VAR
Meciul Sepsi - FC Voluntari a început furtunos cu un penalty dubios dictat de arbitrul Marcel Bîrsan în favoarea gazdelor. Sursă foto: captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Covăsnenii au neapărată nevoie de victorie pentru a continua bătălia pentru intrare în play-off și în ultima rundă a sezonului regulat. De partea cealaltă, ilfovenii sunt în zona nisipurilor mișcătoare.

Penalty dubios dat de Marcel Bîrsan la Sepsi – FC Voluntari

Trecuseră doar 8 minute din partida Sepsi – FC Voluntari, din etapa a 29-a, penultima a sezonului regulat din SuperLiga, când Marcel Bîrsan a acordat un penalty controversat pentru echipa din Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Kallaku a pătruns din stânga spre centru, a trecut ușor de Crepulja și a găsit o pasă excelentă pe culoar pentru Cosmin Matei. Jucătorul de creație al celor de la Sepsi l-a simțit în spatele său pe Carnat și a căzut în careu.

Bîrsan a fost bine plasta și a acordat lovitură de la 11 metri, deși pe imagini nu se vede clar momentul în care Carnat l-ar fi agățat pe Matei. De altfel, ilfovenii au protestat vehement la decizia ”centralului”.

ADVERTISEMENT

Însă acesta a rămas ferm pe poziții, mai ales că Sebastian Colțescu din camera VAR nu a intervenit să-l cheme să revadă faza la monitor. Marius Ștefănescu a transformat cu siguranță de la punctul cu var și Sepsi a trecut în avantaj. Vezi aici faza penalty-ului

Probleme cu sistemul VAR la ultima etapă din sezonul regulat

EAD, deținătorul drepturilor TV, și LPF, organizatorul competiției, caută soluții pentru a asigura cele mai bune condiții de arbitraj la cele 5 meciuri din SuperLiga programate vineri, 8 martie, la aceeași oră, în ultima etapă a sezonului regulat.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, Iustin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a dezvăluit că sunt luate în calcul trei variante: “Să se mai găsească rapid două mașini VAR, să nu fie VAR la niciun meci dintre cele 5 sau CCA să delege cei mai buni arbitri la cele două meciuri fără VAR”.

EAD și LPF au termen până miercuri, 6 martie, pentru a rezolva această problemă. Dacă soluția cu închirierea a încă două mașini VAR nu se va concretiza, organizatorii vor fi puși în situația de a alege una dintre celelalte variante exprimate de Iustin Ștefan: vor fi două meciuri fără tehnologie VAR sau niciuna dintre cele cinci partide nu va beneficia de VAR.

ADVERTISEMENT

Programul meciurilor de vineri, 8 martie, ora 20:00, la finalul cărora se vor decide toate echipele calificate în play-off:

  • CFR Cluj – FC Hermannstadt
  • Dinamo București – UTA Arad
  • Petrolul Ploiești – Sepsi OSK
  • FC Voluntari – Universitatea Cluj
  • FC Botoșani – Farul Constanța
ADVERTISEMENT