Sport

Nimeni n-a înțeles nimic! Marcel Bîrsan a dat cartonaș roșu portarului în Farul – Dinamo, apoi VAR a schimbat decizia

Marcel Bîrsan a fost protagonistul unei gafe de proporții în meciul Farul - Dinamo, dar a avut noroc că VAR-ul a intervenit și a corectat decizia.
12.02.2024 | 22:16
Nimeni na inteles nimic Marcel Birsan a dat cartonas rosu portarului in Farul  Dinamo apoi VAR a schimbat decizia
Marcel Bîrsan a fost protagonistul unei gafe de proporții în meciul Farul - Dinamo, dar a avut noroc că VAR-ul a intervenit și a corectat decizia. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Câinii” s-au impus cu 2-0 în partida de la Ovidiu și au obținut prima victorie din 2024. După acest succes neașteptat, elevii lui Zeljko Kopic au egalat-o la puncte pe FC Botoșani, cealaltă formație aflată pe loc retrogradabil.

VAR a intervenit și a anulat cartonașul roșu acordat de Marcel Bîrsan

Victoria lui Dinamo pe terenul Farului, în întâlnirea care a închis etapa a 25-a din SuperLiga, a fost una extrem de clară. Însă, un moment absolut halucinant s-a petrecut în ultimele minute ale jocului.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Marcel Bîrsan a fost aproape de o eroare stupidă, însă a avut noroc cu VAR-ul care a intervenit imediat pentru a repara eroarea în ceea ce privește cartonașul roșu pe care l-a arătat gratuit portarului Alexandru Buzbuchi de la Farul.

Era minutul 77 când dinamovistul Hakim Abdallah a plecat dintr-o poziție clară de ofsaid spre poarta gazdelor și a alunecat exact în momentul în care se afla în fața lui Buzbuchi și încerca să-l dribleze.

ADVERTISEMENT

Deși inițial a ridicat mâna și a indicat ofsaid-ul semnalizat de asistent, ”centralul” a revenit și l-a eliminat direct pe portarul Farului pentru fault comis în poziție de ultim apărător, deși Buzbuchi nici nu l-a atins pe atacantul oaspeților.

Căpitanul Ionuț Larie a protestat vehement la decizia lui Bîrsan și chiar l-a împins pe acesta. ”Centralul” a reacționat imediat și i-a acordat cartonașul galben căpitanului de la Farul. După câteva momente de confuzie, din camera VAR s-a stabilit că a fost poziție de ofsaid la Abdallah, iar Marcel Bîrsan a anulat eliminarea lui Buzbuchi, dar nu și galbenul lui Larie. Vezi faza aici

ADVERTISEMENT

Velkovski, gol superb pentru Dinamo

În minutul 29 al partidei Farul – Dinamo, fundașul nord-macedonean Darko Velkovski a deschis scorul cu o superbă lovitură de cap după o fază fixă. Croatul Domagoj Pavicic a centrat perfect dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă, iar Velkovski, aflat la prima bară, a deviat extraordinar balonul cu capul pe spate spre colțul lung al porții lui Buzbuchi.

Portarul Farului a plonjat disperat spre mingea trimisă de fundașul ”câinilor”, însă nu a mai avut ce face. Balonul trimis de jucătorul lui Dinamo a fost excelent plasat, lovind bara înainte de a intra în plasă.

ADVERTISEMENT

Golul superb reușit de fundașul nord-macedonean al lui Dinamo l-a lăsat împietrit pe marginea terenului pe Gică Hagi. Vulcanic din fire, ”Regele” a rămas mut de uimire pe banca tehnică a Farului.

ADVERTISEMENT