Life

S-a apucat să sape după cartofi și a făcut o descoperire neașteptată. Ce a găsit îngropat în pământ i-a uimit până și pe arheologi

S-a apucat să sape după cartofi, dar a ajuns să facă o descoperire pe care o aștepta toată lumea. Ce a găsit îngropat în pământ.
03.12.2023 | 22:58
Sa apucat sa sape dupa cartofi si a facut o descoperire neasteptata Ce a gasit ingropat in pamant ia uimit pana si pe arheologi
S-a apucat să sape după cartofi și a făcut o descoperire neașteptată. Ce a găsit. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Un băiat s-a apucat să sape după cartofi și a făcut o descoperire neașteptată. Ce a găsit acesta îngropat în pământ. Descoperirea i-a uimit și pe arheologi!

S-a apucat să sape după cartofi și a făcut o descoperire neașteptată. Ce a găsit

Un băiat din Scoția a săpat după cartofi chiar în curtea școlii dar nu a dat peste legume, ci peste o adevărată comoară!

ADVERTISEMENT

Elevul a primit o pedeapsă pentru comportamentul său de a săpa cartofii. Acesta a ajuns însă să facă o descoperire uluitoare, care i-a lăsat mască și pe arheologi! Tânărul a găsit o statuetă egipteană, o adevărată „capodoperă a sculpturii”.

Totul se întâmpla acum 71 de ani, iar abia acum s-a aflat cum au ajuns acolo artefacte egiptene, la mii de kilometri.

ADVERTISEMENT

Ulterior, locul respectiv a devenit de interes pentru arheologi și acolo au început săpături. Ele au început în 1952 și au durat până în 1984, conform Live Science. În total, aici au fost găsite 18 obiecte egiptene antice în curtea Melville House.

Statuia găsită de elev în timp ce săpa cartofi era veche de 4000 de ani. Alături de ea au fost găsite și alte sculpturi mici, care datează din 1069 – 30 î.e.n.

ADVERTISEMENT

„E o colecție fascinantă. Cu atât mai mult cu cât exista misterul despre originea ei în această țară.”, a spus ” a declarat Margaret Maitland, expertă din cadrul Muzeului Național din Scoția.

Ce s-a aflat abia acum despre aceste artefacte

Obiectele extrem de prețioase ale Egiptului au fost aduse de proprietarul casei pe care se afla acum internatul și școala, adică Alexander Leslie-Melville, Lordul Balgonie.

ADVERTISEMENT

S-a întors în Marea Britanie cu ele, iar după moartea sa e probabil ca rudele să fi mutat artefactele și clădirea în care erau să fie demolată între timp, iar ele au ajuns sub ruine.

„Săparea și cercetarea acestor obiecte din curtea Melville House au reprezentat un proiect neobișnuit în cariera mea arheologică.

Dar acum sunt încântată să spun toată povestea”, a declarat Elizabeth Goring, din cadrul Muzeului Regal Scoțian din Edinburgh.

ADVERTISEMENT
Tags: