Fotbal international

S-a decis câștigătoarea din Premier League. Inteligența Artificială a ales cine o să ia titlul

S-a decis câștigătoarea din Premier League, cel mai bogat și competitiv campionat din întreaga lume. Inteligența Artificială a ales cine o să ia lua titlul în Anglia.
25.11.2023 | 09:16
Sa decis castigatoarea din Premier League Inteligenta Artificiala a ales cine o sa ia titlul
S-a decis câștigătoarea din Premier League, cel mai bogat și competitiv campionat din întreaga lume. Inteligența Artificială a ales cine o să ia lua titlul în Anglia. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Campionatul Angliei este cunoscut pentru valoarea ridicată a loturilor și pentru competitivitatea de care dă dovadă an de an. Astfel, Inteligența Artificială a ales cine o să ia titlul, deci cine o să fie câștigătoarea din Premier League.

Inteligența Artificială a decis câștigătoarea din Premier League

Opta Analyst este o platformă AI (Inteligență Artificială) care analizează și creează statistici în sport. Astfel, în urma parcursului pe care l-a avut campionatul din Anglia, până acum, Inteligența Artificială a decis câștigătoarea din Premier League. Manchester City, Liverpool și Arsenal sunt principalele candidate la titlu.

ADVERTISEMENT

Manchester City este, categoric, favorita AI-ului și are un procent de 84,3% șanse să câștige al 4-lea titlul consecutiv în Premier League. Următoarele două poziții au considerabil șanse mai mici pentru a termina pe primul loc în Anglia. Așadar, Liverpool are un procent de doar 9,3% șanse, iar Arsenal 5,7%.

Chelsea, unul dintre cluburile cu cel mai bogat lot, are cele mai mari șanse de a termina pe a 9-a poziție în Premier League, 15,8%. Manchester United, un alt colos al Angliei, ar putea ocupa locul 7 și șansele pentru ca acest lucru să se întâmple sunt de 16,7%.

ADVERTISEMENT

Platforma AI a realizat clasamentul în urma performanțelor tuturor echipelor de până acum și a analizat și loturile din punct de vedere valoric. Astfel, pe fiecare poziție din clasament se regăsesc echipele cu cele mai mari șanse să ocupe locul respectiv.

Everton, depunctată cu 10 puncte în Premier League!

Everton a primit o penalizare de 10 puncte după audierea Comisiei Independente privind încălcarea regulilor de profit şi sustenabilitate din Premier League. Pedeapsa se va aplica imediat. Everton avea 14 puncte, dar mai rămâne cu 4 şi cade pe ultima poziţie, la egalitate cu Burnley. Formaţia din Liverpool are posibilitatea de a face recurs.

ADVERTISEMENT

Trei cluburi cer daune uriașe de la Everton

Presa engleză a precizat că ancheta a început în mare secret în urmă cu câteva luni. Iar verdictul comisiei independente este așteptat în această săptămână. În cazul în care clubul Everton va fi găsit vinovat, oficialii Premier League pregătesc penalizarea cu 12 puncte.

Dar problemele nu se vor sfârși aici pentru Everton. Pe lângă faptul că salvarea de la retrogradare ar deveni aproape imposibilă, gruparea din Liverpool ar putea fi acționată și în judecată.

ADVERTISEMENT

Leeds, Leicester și Burnley au anunțat deja că vor cere daune de 300 de milioane de lire sterline. Toate 3 considerând că ar fi putut evita retrogradarea în ultimii doi ani dacă Everton nu ar fi încălcat fair-play-ul financiar.

Este a doua veste tristă pe care fanii ”caramelelor” o primesc în această săptămână. După ce legendarul președinte Bill Kenwright a murit la vârsta de 78 de ani, fiind răpus de o boală crâncenă.

ADVERTISEMENT