News

S-a descoperit de ce Italia și Spania au o rată a mortalității ridicată la persoanele cu coronavirus. Ce deficiență au pacienții

09.05.2020 | 08:20
Sa descoperit de ce Italia si Spania au o rata a mortalitatii ridicata la persoanele cu coronavirus Ce deficienta au pacientii
ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au descoperit de ce Italia și Spania au o rată a mortalității ridicată în rândul persoanele infectate cu coronavirus.

S-a descoperit de ce Italia și Spania au o rată a mortalității ridicată la persoanele cu coronavirus

Conform sitirileprotv.ro, un studiu realizat de cercetătorii britanici a relevat faptul că cetățenii din Italia și Spania au o mai mare deficiență de vitamina D față de alți locuitori ai Europei și de aici se explică rata mortalității ridicată la persoanele cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Studiul a fost efectuat de doctoral Lee Smith de Universitatea Anglia Ruskin din Marea Britanie, ajutat de medicul Petre Cristian Ilie, urolog al spitalului Queen Elizabeth, și se bazează pe datele analizate de la pacienții din 20 de țări din Europa.

Mai multe studii precedente au relevat o asociere între nivelurile scăzute de vitamina D și predispoziția la infecții acute ale tractului respirator. Italia și Spania au o rată a mortalității ridicată în rândul persoanelor infectate cu coronavirus și o medie scăzută de vitamina D în rândul cetățenilor față de majoritatea țărilor din nordul Europei.

ADVERTISEMENT

”Vitamina D se pare că protejează împotriva infecțiilor respiratorii acute”

”Am găsit o legătură semnificativă între nivelul mediu de vitamina D și numărul de cazuri de coronavirus, în special al ratei mortalității în 20 de țări din Europa”, a spus doctorul Lee Smith.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că în țările din sudul Europei, oamenii, în special bătrânii, evită soarele puternic, iar pigmentul pielii reduce sinteza naturală a vitaminei D.

ADVERTISEMENT

”Vitamina D se pare că protejează împotriva infecțiilor respiratorii acute, iar bătrânii, grupa de vârstă cu cele mai multe deficiențe de vitamina D, sunt cei mai afectați de COVID-19”, a mai declarat medicul britanic.

Cele mai ridicate niveluri de vitamina D a fost identificat în rândul cetățenilor din țările nordice, datorită alimentației, suplimentelor de vitamina D pe care le iau și a faptului că nu evită soarele.

ADVERTISEMENT

În opinia virusologului Massimo Galli, șeful Secției de Boli Infecțioase la Spitalul Sacco, în Milano, capitala Lombardiei și principalul oraș economic al Italiei, s-ar putea declanșa o adevărată ”bombă” epidemiologică după ridicarea restricțiilor de izolare impuse pe timpul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT