Sport

S-a mutat în România și a luat premiul de Miss la Europenele de gimnastică ritmică: „Mi s-a propus modellingul”. Foto

Annaliese Drăgan a lăsat California pentru a veni în România. Sportiva a luat premiul de Miss la Campionatul European de gimnastică ritmică de la Baku.
14.07.2023 | 13:18
Sa mutat in Romania si a luat premiul de Miss la Europenele de gimnastica ritmica Mi sa propus modellingul Foto
Annaliese Drăgan se pregătește pentru Campionatul Mondial de gimnastică ritmică de la Cluj.
ADVERTISEMENT

Annaliese Drăgan și Christina Drăgan s-au născut în California, însă au lăsat tot peste Ocean pentru a face performanță în România în gimnastică ritmică. Sora mai mare, Annaliese, în vârstă de 17 ani, a luat premiul de frumusețe, la Campionatul European de la Baku.

S-a mutat în România și a luat premiul de Miss la Europenele de gimnastică ritmică: „Mi s-a propus modellingul”

Surorile Drăgan, Annaliese și Christina, au plecat din Los Angeles alături de tatăl lor, în urmă cu cinci ani, și s-au mutat în România pentru a face performanță, la gimnastică ritmică. La Campionatul European de la Baku, Annaliese, sora cea mare, a luat premiul pentru cea mai frumoasă sportivă a competiției.

ADVERTISEMENT

La individual, gimnasta în vârstă de 17 ani a obținut locul 13. „M-am bucurat foarte mult pentru premiu, m-am simțit și foarte bine că am urcat pe podium și toată sala a aplaudat”, a declarat Annaliese Drăgan, care face parte din lotul național de senioare de gimnastică ritmică a României.

Frumusețea lui Annaliese Drăgan nu a trecut neobservată. Sportiva a fost invitată de mai multe ori pentru a poza în reviste și pentru a face modă, însă a ales să facă gimnastică. „Mi s-a mai propus cu modellingul, dar eu am ales gimnastica pentru că mi-a plăcut sportul”, a spus Annaliese Drăgan.

ADVERTISEMENT

Annaliese Drăgan

Annaliese Drăgan se antrenează din greu pentru performanță: „Câte 5-6 ore pe zi”

Annaliese Drăgan, alături de Andreea Verdeș, au scris istorie pentru România, la gimnastică ritmică. Cele două sportive s-au calificat în finale la Mondialul de senioare din toamna anului trecut, devenind primele românce ajunse în finală după o pauză de 26 de ani. Annaliese se înțelege de minune cu sora sa, Christina.

„Ne înțelegem foarte bine, e cea mai bună prietenă a mea. Mă antrenez cam câte 5-6 ore pe zi, în fiecare zi”, a mai spus Annaliese Drăgan. Visul sportivei este să se califice la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Annaliese Drăgan

Cluj-Napoca, gazda Campionatului Mondial de seniori și juniori din 2023

În acest an, România organizează în premieră Campionatul Mondial de junioare la gimnastică ritmică. Turneul va avea loc în perioada 14-16 iulie și va avea loc în sala BT Arena din Cluj-Napoca. Tot la Cluj va avea loc Campionatul Mondial de senioare, unde la linia de start se află Annaliese Drăgan.

Totodată, Christina, sora lui Annaliese Drăgan, va lua startul în probele la invidiual. De asemenea, România va participa la Cupa Mondială cu ansamblul de senioare care se antrenează la Centrul Olimpic de la Arad.

ADVERTISEMENT

Claudia Mitran, Alenia Biringer, Antonia Stănescu, Anisia Drăgan, Carina Buniov și Dalia Marin sunt gimnastele care fac parte din ansamblul de senioare, îndrumat de Daliela Chiriac și Tatiana Novikova.

De cealaltă parte, Annaliese și Christina Drăgan sunt antrenate de Maria Gârbă, antrenor emerit. La turneul final de la Cluj-Napoca vor lua startul 32 de țări. Atracția principală a spectatorilor va fi Sofia Rafaelli și vicecampioana mondială, Daria Varfolomeev. Pe 14 și 15 iulie vor avea loc calificările, iar pe 16 iulie sunt programate finalele.

ADVERTISEMENT
Tags: