Sport

S-a retras Raul Rusescu! Cum și-a descris cariera idolul suflării roș-albastre: „Fără să mă laud”

Raul Rusescu (35 de ani) a spus adio meseriei de fotbalist. Atacantul, care a scris istorie la FCSB, a rămas unul dintre idolii suflării roș-albastre.
05.10.2023 | 19:22
Sa retras Raul Rusescu Cum sia descris cariera idolul suflarii rosalbastre Fara sa ma laud
S-a retras Raul Rusescu! Idolul suflării roș-albastre și-a descris cariera într-un cuvânt: „Fără să mă laud” FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Raul Rusescu s-a retras la 35 de ani. Unul dintre cei mai buni atacanți pe care i-a dat România a decis să agațe ghetele în cui odată cu expirarea contractului de la Concordia Chiajna.

Raul Rusescu s-a retras! Carieră fenomenală pentru cel supranumit „Pufulete” sau „Raul de Ghencea”

Fost internațional român, cu zece selecții și un gol la prima reprezentativă, Rusescu nu a dorit să își găsească un alt angajament, dar vrea să continue în lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT

„De acum înainte? Vreau să rămân în sport și vom vedea pe viitor”, a declarat Raul Rusescu, care a fost invitat la inaugurarea bazei sportive „Năstase/Marica”.

De asemenea, fostul golgheter al SuperLigii din sezonul 2012-2013, cu 21 de reușite, și-a caracterizat cariera ca fiind una „senzațională”. „Cariera mea a fost, fără să mă laud, senzațională și sunt foarte fericit. Nu aș schimba nimic dacă mă uit în spate. Dacă aș lua-o de la capăt, tot fotbal aș face face, același drum.

ADVERTISEMENT

În cariera fiecărui sportiv de performanță există momente grele, frumoase, dureroase. Important e ce să faci după”, a adăugat Rusescu.

Născut la Râmnicu Vâlcea, pe 9 iulie 1988, Raul Rusescu a bifat în CV nu mai puțin de 12 echipe. El a evoluat pentru Rm. Vâlcea, Dunărea Giurgiu, CS Otopeni, Unirea Urziceni, FCSB, Sevilla, Braga, Osmanlispor, Giresunspor, Academica Clinceni, Lamezia Terme și Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT

FCSB, apogeul carierei

Raul Rusescu a dat cel mai bun randament al său în perioada în care a evoluat pentru FCSB, club care, în vara lui 2011, l-a achiziționat de la Unirea Urziceni pentru doar 200.000 de euro. Doi ani mai târziu, fostul atacant a prins transferul carierei, la Sevilla, care l-a luat de la clubul lui Gigi Becali în schimbul sumei de 2.500.000 de euro.

După mutarea în Andaluzia, Rusescu a mai evoluat de două ori pentru FCSB, în sezoanele 2014-2015 și 2018-2019. Susținător al echipei din SuperLiga, „Pufulete” este unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria echipei.

ADVERTISEMENT

Raul Rusescu, care la finalul 2012 a fost desemnat „Cel mai bun fotbalist român al anului”, a fost un marcator pur-sânge, el reușind să marcheze nu mai puțin de 59 de goluri și să ofere 47 de assist-uri în cele 147 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul roș-albastru.

  • 3 titluri de campion al României are în palmares Raul Rusescu, două cu FCSB și unul cu Unirea Urziceni
  • 1 trofeu UEFA Europa League are în vitrină fostul atacant, cu Sevilla

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,67 este cota pentru „2 solist” la meciul FC Botoșani – FCSB

ADVERTISEMENT