News

S-a spânzurat în curte timp ce pompierii îi stingeau casa. Gestul extrem al unui vasluian supărat că l-a părăsit soţia

Caz sinistru la Pungești, județul Vaslui, acolo unde un bărbat și-a dat foc la casă, după care a decis să se spânzure în curtea casei.
22.02.2024 | 12:49
Sa spanzurat in curte timp ce pompierii ii stingeau casa Gestul extrem al unui vasluian suparat ca la parasit sotia
Un bărbat și-a dat foc la casă după care s-a sinucis. Soția era decisă să divorțeze. Foto: Vremea Nouă
ADVERTISEMENT

Victima avea 51 de ani, conform anchetatorilor. Acesta și-ar fi dat foc la casă, după care s-a spânzurat. Rudele spun că bărbatul nu putea suporta gândul că soția a decis să divorțeze și se mutase din locuința comună. De altfel, bărbatul a amenințat-o pe femeie că se va spânzura și va da foc la casă dacă va fi părăsit.

Un bărbat a dat foc la casă după care s-a sinucis

Deși nimeni nu credea că vorbește serios, bărbatul, extrem de determinat, a dus planul până la capăt. Anchetatorii spun că acesta a dat foc la casă, după care a așteptat sosirea pompierilor. I-ar fi privit pe aceștia dintr-un tufiș, după care s-a dus la un copac din curte și s-a spânzurat.

ADVERTISEMENT

Conform Vremea Nouă, tragedia s-a produs la ora 1 noaptea, moment în care vecinii au chemat pompierii. Ajunși la fața locului, salvatorii ISU au aflat că în casă s-ar putea afla cineva, astfel că l-au sunat în repetate rânduri pe bărbat. Au constat că de fiecare dată când încercau să îl sune, apelul era respins.

Au reușit să stingă în cele din urmă incendiul, după care l-au găsit pe bărbat, fără suflare, atârnat de un copac. La fața locului a ajuns și un echipaj SMURD, însă salvatorii nu au mai putut face nimic pentru victimă și au constatat decesul. Pompierii cred că bărbatul a urmărit atent cum arde casa, înainte de a se sinucide, pentru a fi sigur că a distrus agoniseala de o viață.

ADVERTISEMENT

”Începând cu ora 02:00, pompierul militari din cadrul Detașamentului Vaslui și Punctului de Lucru Ivănești au intervenit cu trei autospeciale, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Armășoaia, comuna Pungești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregii locuințe, existând pericolul de extindere la o anexă gospodărească și un adăpost pentru păsări. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat, locuința fiind distrusă în proporție de 80%.

ADVERTISEMENT

În interiorul locuinței nu au fost găsite persoane rănite ori intoxicate. Majoritatea bunurilor aflate în interior au ars ori au fost degradate. Pompierii militari au salvat anexa gospodărească și adăpostul pentru animale.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spațiu închis. La scurt timp după ce echipajele de intervenție au ajuns la bază, în dispeceratul comun 112 a fost înregistrat un apel telefonic prin care se anunța faptul că într-un copac din grădina aceleiași gospodării a fost găsit un bărbat spânzurat.

ADVERTISEMENT

La fața locului a intervenit o ambulanță SMURD, însă victima era decedată. Cercetările în acest caz sunt efectuate de instituțiile abilitate în acest sens”, au transmis reprezentanții ISU, conform sursei citate. Soția se pregătește acum de înmormântare.

ADVERTISEMENT