Sport

O nouă tragedie în familia Cruyff! A murit şi fratele mai mare al legendarului Johan

Cu patru zile înainte de a se împlini 7 ani de la dispariția lui Johan Cruyff, fratele său mai mare, Henny, a pierdut și el lupta cu o boală nemiloasă.
21.03.2023 | 18:50
O noua tragedie in familia Cruyff A murit si fratele mai mare al legendarului Johan
Johan Cruyff și fratele său, Henny, în 1968, în magazinul Smit-Cruyff.
ADVERTISEMENT

Pe 24 martie 2016 fotbalul mondial pierdea un nume de legendă, Johan Cruyff. Fostul jucător de geniu al lui Ajax Amsterdam, al Barcelonei și al naționalei Olandei fusese diagnosticat cu cancer pulmonar cu numai câteva luni înainte, pe 22 octombrie 2015.

Martie negru pentru familia Cruyff. După Johan, s-a stins și fratele său mai mare, Henny

Henny Cruyff era fratele mai mare al regretatului Johan. Și, în copilărie, a jucat și el fotbal la Ajax Amsterdam. Fără însă ca să izbutească să aibă și o carieră profesionistă.

ADVERTISEMENT

S-a îndreptat, în replică, înspre antreprenoriat. Și, în 1968 a preluat de la fratele său magazinul de articole sportive Smit-Cruyff, situat pe Elandsgracht, stradă apărută în 1891 pe locul unui fost canal.

Avea să-l managerieze până în 1998, atunci când le-a încredințat conducerea lui Guno Reingoud și Robbie van der Straeten. O decizie care, poate, are la origine și relația destul de rece pe care o avea cu Johan.

ADVERTISEMENT

Henny declara că acest lucru s-a întâmplat pentru că mediul legendarului fotbalist era unul ”închis ermetic”. În plus, el nu a avut o relație bună nici cu socrii lui Johan și soția sa.

Ba chiar declara, în 2010, că fratele său putea realiza mai mult dacă avea oamenii potriviți în jurul său.

ADVERTISEMENT
Johan și Henny Cruyff
Johan, la casa e marcat, și fratele său, Henny, în 1968, în magazinul Smit-Cruyff.

Pe omul de afaceri Cor Coster, socrul fratelui său, l-a acuzat inclusiv că avea un trecut în celebrele trupe naziste SS. A făcut-o într-un interviu pentru HP/De Tijd. Jurnaliștii au rectificat informațiile după ce trecutul lui Coster a fost investigat, iar Johan și soția sa, Danny, au amenințat că în caz contrar vor da în judecată publicația.

Henny are o fiică, Estelle, care a fost, timp de 13 ani, a treia soție a lui Ruud Gullit. Cei doi i-au dăruit doi nepoți, Joëlle și Maxim. Băiatul, în vârstă de 21 de ani, este jucător de fotbal la Cambuur Leeuwarden, în Eredivisie.

ADVERTISEMENT

În ultimii opt ani, Henny Cruyff, care avea vârsta de 78 de ani, a suferit de Alzheimer. Boală care, potrivit De Telegraaph, a fost și cauza decesului său.

ADVERTISEMENT