Life

S-au dus la pescuit și au prins un monstru cum nu mai văzuseră. E considerat vestitorul dezastrelor

S-au dus la pescuit și au prins un pește de-a dreptul uriaș, însă acesta este, de fapt, considerat un vestitor al dezastrelor.
03.03.2024 | 21:42
Sau dus la pescuit si au prins un monstru cum nu mai vazusera E considerat vestitorul dezastrelor
Așa arată un pește-vâslă. Sursa foto: thethaiger.com
ADVERTISEMENT

Un pește uriaș, recunoscut drept „vestitorul dezastrelor”, a fost prins în Marea Andaman la aproximativ opt mile marine de Phuket, Thailanda. Conform tradiției, fiara aduce vești tragice.

S-au dus la pescuit și au prins un pește uriaș

Un pește-vâslă masiv de adâncime despre care se crede că este un „prevestitor al dezastrelor naturale” a fost prins de un grup de pescari. Creatura era deja moartă când a fost urcată la bordul vasului și a fost prinsă în Marea Andaman, în apropiere de Phuket, Thailanda.

ADVERTISEMENT

Potrivit folclorului japonez, apariția fiarei marine poate semnala un cutremur sau un tsunami iminent. Pe de altă parte, autoritățile au spus că intenționează să expună peștele de aproape trei metri lungime într-un muzeu.

Peștele uriaș poate ajunge la o lungime chiar mai mare și de obicei se găsește 3.000 de metri sub apă și, datorită formei și lungimii, se aseamănă destul de mult cu șarpele de mare.

ADVERTISEMENT

În cazul creaturii prinse acum, echipajul l-a predat unei alte ambarcațiuni care se întorcea spre debarcaderul de pescuit din Thai Mueang, deoarece încă nu își terminaseră tura. După ce au fost informați despre descoperirea rară, șeful regional de pescuit Sitthiphol Muangsong și oficialii de la Centrul de Cercetare și Dezvoltare a Pescuitului de Coastă din Phuket au mers la debarcader pentru investigații.

Un alt exemplar a fost găsit în ianuarie

Potrivit autorităților, carcasa era în starea bună, dar peștele uriaș avea o rană la cap. Ulterior, el a fost dus la Muzeul Național de Știință al țării pentru studii suplimentare. Experții vor analiza, de asemenea, cadavrul unui alt exemplar mort găsit în largul coastei provinciei Satun, Thailanda, în ianuarie.

ADVERTISEMENT

La finalul cercetărilor, oficialii vor expune ambii pești-vâslă în muzeu pentru ca localnicii să le poată viziona. Aceste creaturi au un corp interesant, corpul lor fiind lipsit de solzi, iar pielea are un înveliș protector slim, argintiu, cunoscut sub numele de guanină.

Datorită capacității sale de a se adapta la diferite temperaturi, pești-vâslă se găsesc în majoritatea oceanelor lumii, cu excepția celor de la poli. Uneori își fac apariția pe plaje după o furtună sau când sunt răniți grav. Când apar, mulți localnici îi consideră un semn că un dezastru natural este pe cale să lovească.

ADVERTISEMENT

În februarie 2019, după ce trei astfel de pești au fost văzuți pe țărmurile Japoniei, persoanele din zonă au început să se teamă că va urma un cutremur sau un tsunami. Astfel că, și de data aceasta, după ce „vestitorul dezastrelor” a fost prins, oamenii s-au speriat, notează mirror.co.uk.

ADVERTISEMENT