Life

S-au împlinit 12 ani de când Jean Constantin a murit. Incidentul care i-a prevestit decesul: “A căzut ca secerat”

Pe 26 mai 2022 s-au împlinit 12 ani de când Jean Constantin a murit. Cu mulți ani în urmă, marele actor de comedie a avut parte de un incident care i-a prevestit decesul.
26.05.2022 | 09:09
Sau implinit 12 ani de cand Jean Constantin a murit Incidentul care ia prevestit decesul A cazut ca secerat
Actorul de comedie Jean Constantin a murit pe 26 mai 2010
ADVERTISEMENT

Jean Constantin a murit în urmă cu 12 ani în apartamentul său din Constanța. Regretatul actor este cunoscut pentru rolurile remarcabile de comedie interpretate de-a lungul carierei sale în lumea filmului.

Jean Constantin a murit singur. Cum a fost găsit actorul

Marele actor de comedie a murit singur, la locuința sa din Constanța, orașul său de proveniență. A fost găsit de către rudele sale, întins pe canapea, cu un zâmbet pe chip.

ADVERTISEMENT

Se pregătea să meargă la o întâlnire cu prietenii săi, pescarii, în Portul Tomis, acolo unde avea și o barcăpe nume Caliopi, așa cum o chema pe mama lui, potrivit adevărul.ro. A fost înmormântat în Cimitirul Central din Constanța pe 28 mai 2020.

În ultimii ani de viață a avut probleme cardiace, fiind internat la spital de mai multe ori. Aceste probleme cu inima i-au cauzat decesul, în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

Cu trei decenii înainte să moară, Jean Constantin a avut un incident în Cimitirul Bellu, acolo unde era la filmările pentru Duelul (1981), regizat de Sergiu Nicolaescu. Actorul a fost la un pas de moarte din cauza unei glume făcute noaptea.

Cascadorul Vasile Popa a intrat într-un sicriu gol găsit pe o alee din cimitir. Atunci când Jean Constantin a trecut pe lângă el, acesta a dat capacul la o parte și l-a prins de picior. A făcut un infarct după această glumă.

ADVERTISEMENT

“A zis doar un ‘Au!’, apoi a căzut ca secerat pe alee. Imediat am sărit din coșciug și am început să-i dau palme și să-l zgâlțâi, dar Jean rămânea inert.

Făcuse infarct! ‘Ăsta a murit!’, au spus și ceilalți actori. Noroc cu un gropar care era prin zonă. Nici nu mai știu ce i-a făcut lui Jean, că mă panicasem și eu, dar l-a readus la viață.”, a povestit Vasile Popa pentru libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

Ce i s-a întâmplat lui Jean Constantin cu 2 luni înainte să moară

Jean Constantin a avut un incident cu două luni înainte să-și dea ultima suflare. Totul s-a întâmplat la întoarcerea dintr-un turneu în Canada, pe aeroportul din Vancouver. Benone Sinulescu l-a însoțit pe actor în turneul respectiv și a povestit cum s-a întâmplat totul.

După ce a trecut prin poarta de detectat metale, actorul a dus mâna la inimă, apoi a căzut. Benone Sinulescu și soția lui s-au speriat foarte tare în acel moment, mai ales că Jean Constantin a suferit trei infarcturi înainte.

“După ce a trecut prin poarta de detectat metale, conform regulamentului, Jean a dus mâna la inimă, apoi a căzut jos ca secerat. Eram cu soţia mea, ne-am speriat teribil, ştiam că el mai suferise trei infarcturi, chiar credeam că a murit.

Abia am reuşit să-l trezim din starea de leşin în care intrase. După câteva minute a zis că se simte bine şi că va face drumul până acasă.”, a povestit Benone Sinulescu.

Jean Constantin nu s-a simțit bine nici în avion. Acesta era foarte speriat și respira greu. Ulterior a dezvăluit că avea montat un stimulator cardiac pentru a-i ajuta inima să bată normal, însă nu avea la el o hârtie semnată de medic.

Din cauza acelui dispozitiv, actorul nu avea voie să treacă prin filtrul de control din aeroport. Detectorul de metale este cel care l-a făcut să se simtă rău.

“Târziu, ne-a mărturisit că avea montat un stimulator cardiac, care îi ajuta inima să bată normal. Nu înţeleg de ce nu avea la mână o hârtie semnată de medic.

Am înţeles că în situaţia lui avea interzis să treacă prin filtrul de control din aeroport. I-a făcut rău detectorul, pentru că stimulatorul s-a dat peste cap din cauza interferenţelor.”, a continuat Benone Sinulescu.

Adevărul despre originile lui Jean Constantin. Cine au fost părinţii săi

Născut la 21 august 1927 la Techirghiol, Constanța, Constantin Cornel Jean a fost un actor de film, estradă, radio, televiziune, scenă, voce și vodevil. A avut roluri comice importante, motiv pentru care este considerat “maestrul comediei”.

Actorul de comedie provenea dintr-o familie multietnică. Mama lui Jean Constantin era de etnie grecească, iar tatăl de etnie română, după cum a explicat acesta în cadrul interviurilor oferite de-a lungul timpului.

“Mama mea, grecoaică, venită cu părinții de la Salonic prin 1880 și ceva și se numea Caliopi Stavreg Zaharia.”, a declarat regretatul actor în cadrul emisiunii Profesioniștii.

“Tatăl meu era român, Dumitru Jean, și era conductor arhitect.”, spunea Jean Constantin despre tatăl său.

Jean Constantin a lucrat ca normator într-o fabrică din Constanța, acolo unde a pus bazele unei brigăzi artistice, după care a debutat ca artist la Casa de Cultură din localitate.

A fost primit însecția de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio. care era recent înființat. A fost angajat în cadrul acestui teatru până la pensie.

A jucat în peste 50 de filme de-a lungul carierei sale, cum ar fi Haiducii (1966), Prea mic pentru un război atât de mare (1970) sau Toate pînzele sus (serial TV, 1977) – Ismail (ep. 1-12). În anii ’70 a jucat în seria de filme B(rigada) D(iverse), în care a interpretat rolul lui Patraulea.

ADVERTISEMENT
Tags: