Sport

S-au încins spiritele în Ghencea! Argăseală, atacat de un fan al Stelei

Valeriu Argăseală a avut emoții în momentul în care a ajuns astăzi în Ghencea, la negocierile dintre FCSB și CSA Steaua pentru închirierea stadionului.
18.07.2023 | 17:27
Sau incins spiritele in Ghencea Argaseala atacat de un fan al Stelei
Valeriu Argăseală Sursa foto: arhiva Fanatik
ADVERTISEMENT

Miza pentru echipa patronată de FCSB e meciul cu Dinamo, care s-ar putea disputa pe arena din Ghencea, care are acum 30.000 de locuri. Argăseală a ajuns la stadion în jurul orei 10:45, moment în care un susținător al celor de la CSA Steaua a aruncat cu o sticlă în autoturism. Mașina lui Valeriu Argăseală a fost șifonată după acest incident, iar jandarmii au intervenit.

Argăseală, atacat de un fan al Stelei

Potrivit GSP, Argăseală a scăpat cu o simplă sperietură și a ajuns la masa tratativelor. Pentru că la fața locului există camere de filmat care au surprins momentul, e de așteptat ca autoritățile să demareze o anchetă, iar autorul faptei ar putea răspunde penal. Negocierile dintre reprezentanții FCSB și cei ai CSA Steaua nu au fost lipsite de tensiuni, în special după apariția juristului Florin Talpan.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse care au participat la negocieri, Florin Talpan a fost nervos în momentul în care a dat ochii cu Valeriu Argăseală, președintele FCSB, Iulian Giorghișor, vicepreședintele clubului și avocatul Daniel Idita. Talpan i s-a adresat în acel moment comandantului CSA Ștefan Bichir.

”Domnule comandant, ce caută ăştia aici? De ce stați la masă cu ei? Domnule comandant, vă rog să nu semnaţi niciun contract. Nu este posibil să acceptaţi FCSB pe stadionul Steaua. FCSB ne fură identitatea, ne fură numele si istoria. Oamenii ăștia spun, zi de zi, că ei sunt Steaua. Noi îi primim în casa noastră?”, a răbufnit Talpan.

ADVERTISEMENT

Daniel Șendre, fost purtător de cuvânt al DDB și analist FANATIK SUPERLIGA, a analizat această situație și crede că Florin Talpan pune inutil gaz pe foc, înainte de marele derby FCSB – Dinamo. Mai mult, Șendre e de părere că mutarea acestui meci pe Ghencea poate fi extrem de riscantă, pentru că fanii celor de la CSA, în special Peluza Sud, nu vor accepta acest scenariu fără să provoace incidente.

”Mi se pare un pic riscantă, că din ce vedem cu toții, pare să se pună încontinuu gaz pe foc. Eu sper să nu ajungem în situația în care lucrurile să escaladeze. Știți foarte bine opoziția cu toată forța din partea celor de la Peluza Sud. Cred că lucrurile trebuiau să se desfășoare un pic mai aproape de normalitate”, a declarat Șendre. Nici Florin Talpan nu a scăpat de criticile lui Daniel Șendre.

ADVERTISEMENT

”Trebuia mai multă responsabilitate în sfârșit din partea lui Florin Talpan. Eu cred că el chiar de nebun face ceea ce face, ca să iasă în evidență.Nu-l obligă nimeni să vorbească de materialul de haine pe care nu i-l dau superiorii, de xerox-urile pe care și le plătește singur”, a declarat Șendre, care a avut și un mesaj pentru fanii din Peluza Sud: ”Să sperăm că se vor rezolva lucrurile astăzi. Galeriile au și ele nevoie de timp pentru a pregăti derby-ul, pentru coreografii. Sperăm că se va semna, se va trece în normalitate. Este un stadion plătit din bani publici. Cei de la CSA, de la Peluza Sud, nu cred că ar trebui să aibă o problemă dacă ei sunt ceea ce pretind că sunt: adevărata Steaua.

N-ar avea de ce să se teamă, chiar dacă lasă FCSB-ul să joace acolo. Ar trebui să lase oamenii să aleagă, la fel cum au ales și până acum, indiferent de ce spun judecători și oricine altcineva. Să își aleagă suporterii adevărata Steaua. Eu așa consider”. Dacă nu se va întâmpla ceva neprevăzut, partida FCSB – Dinamo are toate șansele să se joace în Ghencea, după ce Gigi Becali a acceptat să depună o garanție de 750.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Această sumă de bani ar trebui să acopere daunele ipotetice pe care gazonul le-ar putea suferi în urma acestei partide. Gigi Becali anunțase că va discuta inclusiv cu premierul Marcel Ciolacu, pentru a se asigura că FCSB e lăsată în Ghencea. ”Astăzi o să încerc să îl sun pe prim ministru, să îi spun: Domnul prim-ministru, ce știu e că te-ai ținut de cuvânt în toate. Dacă nu o să te asculte ca prim ministru, dacă nu o să te și asculte miniștrii sau subalternii, nu o să fii un om autoritar, un bun conducător”, declara Gigi Becali la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT