News

S-au plimbat cu ATV-uri prin zone protejate din Brașov. 8 turiști au fost amendați

Mai mulți turiști au fost amendați după ce au intrat cu ATV-uri prin zone protejate din Brașov. Al doilea incident, de acest gen, din ultimele zile
22.05.2023 | 15:16
Sau plimbat cu ATVuri prin zone protejate din Brasov 8 turisti au fost amendati
S-au plimbat cu ATV-uri prin zone protejate din Brașov. Colaj Fanatik.ro/ Sursa Foto: Brasov.net
ADVERTISEMENT

Tupeul unora dintre turiștii care vizitează meleagurile din România ajunge din nou în atenția autorităților. De această dată, un incident s-a petrecut în Brașov, acolo unde mai multe persoane au fost amendate după ce au intrat cu ATV-urile prin zone protejate.

Turiști amendați pentru că au intrat cu ATV-uri prin zone protejate

Jandarmii montani sunt cei care i-au găsit pe turiști, opt la număr, în timp ce se plimbau cu ATV-uri în fondul cinegetic, dar și de vânătoare și pășuni alpine. Evenimentul a avut loc la finalul săptămânii care tocmai s-a încheiat.

ADVERTISEMENT

În urma inconștienței sau tupeului acestora, turiștii respectivi s-au ales cu amenzi usturătoare. Conform jandarmilor de la Postul Montan Vama Buzăului, sancțiunile se ridică la suma totală de 28.000 de lei.

„Revenim cu îndemnul către toţi turiştii de a alege să se bucure de natură, de peisaje şi de splendoarea locurilor cu gândul de a le proteja şi de a le îngriji. Suntem convinşi că o plimbare la pas prin pădure vă poate aduce mai multă bucurie decât o plimbare în zgomotul motoarelor, iar verdele pădurii se vede mai bine cu ochiul liber decât prin vizorul unei căşti de protecţie”, este mesajul jandarmilor montani.

ADVERTISEMENT

Turiști austrieci, amendați după ce au organizat un concurs de off-road

În urmă cu câteva zile, mai mulți turiști austrieci au fost amendați după ce au organizat un concurs de off-road în pădurile din Bistrița-Năsăud. Se pare că persoanele în cauză vin în fiecare an în România, pentru a participa la acest concurs, SuperKarpata Trophy.

Însă, de această dată, evenimentul a fost relatat de către presa locală, potrivit căreia grupul de austrieci ar fi avut la dizpoziție și un elicopter, scrie bistriteanul.ro. Peste 50 de mașini echipate pentru plimbări off-road ar fi fost văzute în păduri.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că legislația din țara noastră este restrictivă în ceea ce privește pătrunderea cu mașinile de teren în păduri și în arii naturale protejate, distracția turiștilor s-a terminat când s-au îndreptat spre Maramureș și ar fi încercat să intre în zonele protejate.

Ei au fost opriți de polițiști și reprezentanții Romsilva, care acuză organizatorii concursului că nu au primit aprobare pentru desfășurarea competiției și că au folosit sigla insituției fără acord.

ADVERTISEMENT

„Organizatorul evenimentului SuperKarpata Trophy folosește, în mod abuziv, sigla Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, inducând în mod înșelător participanților și publicului o implicare a Romsilva în organizarea acestei competiții.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva nu este implicată în niciun fel în organizarea acestui eveniment. Nu a fost informată în prealabil și nici nu a aprobat desfășurarea SuperKarpata Trophy în fondul forestier proprietatea publică a statului, pe care îl administrează”, a transmis Romsilva într-un comunicat de presă, cu privire la acest incident.

ADVERTISEMENT
Tags: