Fotbal international

S-a TREZIT! “Conduc kart-uri şi visul meu e să pilotez în Formula 1”

În ultimul an, Formula 1 a fost zguduită de multe accidente în care au fost implicaţi piloţi atît pe circuit, cît şi în afara lui. Michael Schumacher este în comă profundă după accidentul...
05.03.2015 | 19:02
Sa TREZIT Conduc karturi si visul meu e sa pilotez in Formula 1
ADVERTISEMENT

În ultimul an, Formula 1 a fost zguduită de multe accidente în care au fost implicaţi piloţi atît pe circuit, cît şi în afara lui. Michael Schumacher este în comă profundă după accidentul la schi, Jules Bianchi rămîne în stare critică la 5 luni după accidentul de la Suzuka în care monopostul său a izbit un escavator, iar Fernando Alonso a suferit un accident la începutul acestui an în testele de pe circuitul din Catalunia, care l-a lăsat înconştient.

Fernando Alonso va lipsi astfel de la startul primei curse a sezonului pe 15 martie la Melbourne în Australia. Spaniolul şi-a revenit însă nu este lăsat de medici să participe la cursă, el avînd nevoie de mai mult timp de recuperare după impactul din Catalunia.

ADVERTISEMENT

“Sînt Fernando Alonso, conduc kart-uri şi visul meu e să pilotez în Formula 1!”

Spaniolii de la El Pays au dezvăluit detalii cutremurătoare despre accidentul lui Fernando Alonso. În momentul în care s-a trezit la spital, doctorii l-au întrebat pe spaniol cine e şi cu ce se ocupă. Răspunsul i-a şocat pe toţi:

“Sînt Fernando Alonso, conduc kart-uri şi visul meu e să pilotez în Formula 1!”, au fost primele cuvinte ale spaniolului. Alonso s-a trezit în anul 1995, cînd avea doar 13 ani.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 20 de ani, Fernando Alonso era la şcoala din Oviedo şi era un tînăr pilot de karting. El a fost dus spre motorsport de tatăl său, Jose Luis Alonso, care a fost un pilot amator. Fernando a urcat pentru prima dată într-un kart la vîrsta de 3 ani.

Pilotul în vîrstă de 33 de ani nu şi-a putut aminti debutul său din Forrmula 1, la Minardi în sezonul 2001, faptul că e dublu campion mondial şi nici faptul că e mare fan Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Supus la forţe incredibile

Spaniolul s-a izbit cu monopostul de zid în virajul 3 al circuitului catalan, corpul său suportînd forţe de 30 G în momentul impactului. Forţa incredibilă la care a fost supus l-a lăsat inconştient imediat, relatează doctorii. În mod normal, corpul uman poate rezista la forţe de pînă la 9 G fără să îşi piardă cunoştinţa.

Din fericire, spaniolul şi-a revenit repede la spital, însă nu a fost lăsat să concureze la Melbourne şi încă nu se ştie cînd va putea reveni pe circuit.

ADVERTISEMENT

Doctorii avertizează: “Un al doilea impact ar putea fi fatal!” 

Doctorii din spitalul din Catalunia au recomandat ca Fernando Alonso să nu se urce în monopost, chiar dacă a fost externat din spital şi a declarat că se simte bine: “Un al doilea impact i-ar putea fi fatal, mai ales dacă vine la un interval atît de scurt!”, ar fi fost declaraţia doctorilor, citaţi de presa britanică.

Alonso a declarat că e dezamăgit că nu va participa în prima cursă a sezonului, însă înţelege decizia medicilor: “Va fi greu să nu particip, însă respect decizia medicilor. Al doilea impact în 21 de zile, nu mulţumesc”, a scris Alonso pe o reţea de socializare.

Kevin Magnussen îi va lua locul lui Fernando Alonso la McLaren în prima cursă a sezonului. Pe data de 15 martie începe Marele Circ în Australia pe Melbourne Park.

Dolarul, la un nou maxim istoric. La cît a ajuns moneda americană

Directorul ANM: “E posibil să emitem CODURI PORTOCALII”

Semnal de alarmă lansat de ONU: Statele trebuie să-şi consolideze capacitatea de a face faţă dezastrelor naturale

Exerciţii militare de amploare în sudul Rusiei, inclusiv în Crimeea

SIMONA HALEP. Veste EXCELENTĂ primită de româncă înainte de Indian Wells!

 

 

ADVERTISEMENT