Sport

Sacrificiul lui Daniel Pancu: „Am renunțat la o grămadă de bani pentru Rapid”

Daniel Pancu, actualul selecționer al naționalei U21, și-a dedicat întreaga carieră clubului Rapid.
09.08.2023 | 12:08
Sacrificiul lui Daniel Pancu Am renuntat la o gramada de bani pentru Rapid
Banii la care a renunțat Daniel Pancu pentru Rapid. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Daniel Pancu este, cu siguranță, o emblemă pentru suflarea din Giulești. Atacantul a adunat 265 de meciuri pentru Rapid și a marcat de 94 de ori în tricoul vișiniu. Fostul fotbalist spune că a renunțat la sume mari de bani pentru a rămâne în Giulești.

Daniel Pancu a renunțat la mulți bani pentru a juca la Rapid

Daniel Pancu spune că, deși au existat mulți care s-au dedicat Rapidului, sunt puțini cei care au renunțat la sume de bani așa cum a făcut el, pentru Rapid. El spune că nici în ultimii 100 de ani, nici în următorii, nu va mai exista cineva care să renunțe la sume atât de mari.

ADVERTISEMENT

E greu să mă compar cu cineva, pe subiectul banilor, e imposibil, vreodată în istorie. Pot să vin și cu documente. Pe domeniul ăsta e greu să concureze cineva vreodată, nu în ăștia 100 de ani pe care îi are Rapid acum, și în următorul 100.

Doar dacă nu mai vine un nebun ca mine. Au fost mulți care au marcat goluri, mulți care au făcut spectacol în Giulești, mulți care au fost atașați de culori, dar strict financiar, e foarte greu”, a spus Daniel Pancu, la SUFLET DE RAPIDIST.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant și-a amintit de situația din 2020 când, după ce a fost antrenorul echipei timp de doi ani, a fost demis din funcția de principal. Trebuia să primească 167.000 de euro pentru a rezilia contractul și, deși inițial a acceptat, mai apoi a decis să rămână în club pe un post onorific de președinte, acolo unde a primit doar salariu.

Deși este conștient de valoarea pe care o aveau acei bani, a renunțat la ei pentru a ajuta Rapidul. El spune că nu a greșit, deoarece sufletește a fost împăcat cu decizia luată.

ADVERTISEMENT

Și ca antrenor, doar dintr-o semnătură, îmi calculaseră 167 de mii de euro. Am zis că da, seara, dar dimineața, ce să mai, nu mai îmi trebuie. Am mai stat două luni președinte de formă, mi-am luat salariul, după am plecat la Iași. Mulți nu știu, am renunțat și ca antrenor.

Eram nebun. Puteam să iau banii ăștia, îi dădeam jumătate la un copil, jumătate la alt copil, mergeți să faceți facultatea. Dintr-o semnătură, din pix. Mi-au spus oamenii că sunt prost, nu sunt prost”, a mai sus Pancu.

ADVERTISEMENT

SUFLET DE RAPIDIST este live pe FANATIK.RO marți, de la ora 13:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, joi, de la 10:30. Emisiunea este realizată de cu Robert Niță și Lucian Ionescu.

Daniel Pancu, despre banii la care a renunțat pentru Rapid

ADVERTISEMENT
Tags: