Fotbal international

A renunțat la bani pentru a rămâne la Real, iar acum l-a egalat pe Ronaldo și Messi într-un clasament incredibil! Video

29.09.2020 | 21:18
A renuntat la bani pentru a ramane la Real iar acum la egalat pe Ronaldo si Messi intrun clasament incredibil Video
ADVERTISEMENT

Sergio Ramos a intrat într-un top select după golul din penalty marcat după o panenka și a reușit să înscrie 17 sezoane consecutive, la fel ca Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, care au înscris și ei pentru Barcelona și Juventus Torino.

Este doar al patrulea jucător din istoria LaLiga care reușește acest lucru, recordul absolut fiind deținut de Agustin Gainza, care a marcat timp de 19 ani pentru Athletic Bilbao, în anii ’40-’50, toți trei având șansa să doboare acest record care e în picioare de atâția zeci de ani.

ADVERTISEMENT

Sergio Ramos e genul de jucător pe care îl iubești sau îl urăști, însă un lucru e sigur: va rămâne în istoria fotbalului drept unul dintre cei mai mari fundași centrali, în ciuda cartonașelor roșii pe care le-a colecționat din plin și a altor gesturi nesportive, pe care nu are sens să le amintim.

Mulți însă nu știu că jucătorul este trup și suflet pentru Real Madrid și a făcut eforturi mari pentru a continua pe Bernabeu, ba chiar a renunțat la bani pentru a continua la echipa lui Zidane.

ADVERTISEMENT

Sergio Ramos renunță la o parte din salariul de 12 milioane de euro

Căpitanul lui Real Madrid face un efort pentru a continua la Real Madrid și după iunie 2021, când îi expiră angajamentul cu madrilenii și dă un exemplu pentru ceilalți jucători, într-o perioadă dificilă la nivel financiar pentru toate cluburile, chiar și pentru Real Madrid.

Căpitanul lui Real Madrid vrea să dea un exemplu în vestiar și este disponibil să renunțe la o parte din salariul său fabulos pentru a prelungi contractul cu madrilenii, în condițiile în care clubul lui Florentino Perez încearcă să facă economii cât mai multe.

ADVERTISEMENT

Astfel, fotbalistul de 34 de ani e decis să își încheie cariera la Real Madrid și se pare că a acceptat ca salariul său anual de 12 milioane de euro să fie micșorat considerabil, după informațiile celor de la Deportes Cuatro.

Sergio Ramos a înscris 30 de goluri de la startul sezonului 2018/19

Ramos este cunoscut pentru apetitul său ofensiv și pentru jocul de cap excelent, reușind să înscrie numai puțin de 30 goluri de la startul sezonului 2018/19, iar la naționala Spaniei a scris deja istorie după ce a devenit fundașul cu cele mai multe goluri marcate la o echipă națională: 23, după dubla din meciul cu Ucraina și are 173 de meciuri în tricoul reprezentativei.

ADVERTISEMENT

Sergio Ramos a venit de la FC Sevilla la Real Madrid când era foarte tânăr și practic a crescut pe Bernabeu, unde a evoluat din 2005 în 454 de meciuri și are nu mai puțin de 68 de goluri (și încă două pentru Seviila) pentru Real Madrid, fiind cel mai prolific fundaș din istoria La Liga și un foarte bun executant de penalty-uri, după ce l-a depășit pe actualul antrenor al FC Barcelona, Ronald Koeman, al cărui record stătea în picioare din 1995.

O altă mare glorie a lui Real Madrid, Fernando Hierro, a marcat 105 goluri pentru madrileni, însă doar 55 din pozția de fundaș, Hierro jucând mult timp și mijlocaș,  marele Fachetti cu 59 de goluri pentru Inter, fundașul dreapta al lui Hamburg și Manfred Kaltz, cu 76 de goluri în Bundesliga, dintre care 53 de penalty și Bernard Dietz, fundașul lui Duisburg, care a marcat tot 76, dar 7 din postura de atacant.

În top au mai intrat Reinhold Wosab care a marcat 60 de goluri pentru Dortmund în 10 ani, Laurent Blanc (44 de goluri în Ligue 1) și marii fundași ai lui Bayern Munchen, Klaus Augenthaler (52) și Beckenbauer (44), topul fiind completat de John Terry cu 41 de goluri pentru Chelsea (fundașul cu cele mai multe goluri din istoria Premier League pentru un club).

ADVERTISEMENT