News

Sacrificiul unui fost soldat american pentru Ucraina. „Și-a pierdut viața în timp ce încerca să-i protejeze pe cei nevinovați”

Destinul lui Willy Joseph Cancel a fost frânt la doar 22 de ani. Fostul membru al Marinei americane a fost ucis în timp ce lupta alături de forțele ucrainene.
07.05.2022 | 14:52
Sacrificiul unui fost soldat american pentru Ucraina Sia pierdut viata in timp ce incerca sai protejeze pe cei nevinovati
Willy Joseph Cancel lupta alături de forțele armate ucrainene când a fost ucis Foto: Facebook Brittany Cancel
ADVERTISEMENT

Firma privată de securitate pentru care lucra Willy Joseph Cancel l-a trimis la război, iar el a acceptat pentru că “a fost ceva în care a crezut în inima lui”. Fostul soldat american a lăsat în urmă o soție și un băiețel de șapte luni.

Sacrificiul unui fost soldat american pentru Ucraina

Devastată de durere, familia lui Cancel a deschis o pagina GoFundMe pentru soția și fiul tânărului american.

ADVERTISEMENT

Pe acea pagină, tatăl lui Willy Joseph Cancel povestește cum soția sa, Brittany, a primit cumplita veste la telefon. Și că trupul soțului său nu a putut fi recuperat, scrie Daily Mail.

„Ca familie, încercăm să îi susținem cât mai mult posibil și să fim alături unul pentru celălalt, dar Brittany și Anthony vor avea nevoie de mai mult decât putem oferi”, a menționat tatăl lui Willy.

ADVERTISEMENT

„Va crește fără tată, un tată care a fost curajos și altruist și a cărui viață a fost pierdută fără sens.”

Circumstanțele morții lui Willy rămân însă neclare, inclusiv cum și unde a fost ucis.

Cadavrul tânărului nu a putut fi recuperat

Mama lui Cancel a declarat că cei care luptau alături de fiul său nu au putut să-i recupereze cadavrul în timpul conflictului care l-a ucis.

ADVERTISEMENT

„Nu i-au găsit cadavrul”, a spus ea. „Bărbații care au fost cu el au încercat, dar însemna fie să-i recupereze cadavrul, fie să fie uciși, dar ne-ar plăcea ca el să se întoarcă la noi.”

„A fost ceva în care a crezut în inima lui, a fost lucrul potrivit”, a mai spus mama lui Willy. Era genul de om care a făcut mereu un pas înainte când toți ceilalți au făcut un pas înapoi și au fost o mulțime de bărbați care erau așa, care erau alături de el.”

ADVERTISEMENT

Ea a mai spus că fiul ei a zburat în Polonia pe 12 martie și a intrat în Ucraina la scurt timp după.

Văduva lui Willy, Brittany Cancel, a declarat pentru Fox News că lasă în urmă un fiu mic și că ea își vede soțul ca pe un erou.

„Soțul meu a murit în Ucraina”, a spus Brittany Cancel. „S-a dus acolo dorind să ajute oamenii, a simțit întotdeauna că aceasta este misiunea lui principală în viață.”

ADVERTISEMENT