Sport

Salah, video emoționant pentru încetarea războiului din Gaza: “Opriți masacrele!”

Mo Salah a postat un clip emoționant în care cere ajutor urgent pentru populația din Gaza și îndeamnă la pace în zonă.
19.10.2023 | 13:30
Salah video emotionant pentru incetarea razboiului din Gaza Opriti masacrele
Mo Salah a fost integralist pentru Egipt în amicalul cu Algeria, disputat la Dubai, scor 1-1. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mohamed Salah, vedeta lui Liverpool, este o voce extrem de respectată printre musulmani. Așa cum a mai făcut-o și în trecut, egipteanul a cerut ajutor imediat pentru populația civilă din Gaza, după ce Israelul a intensificat bombardamentele în zonă.

Mo Salah, mesaj de pace pentru liderii lumii: “Opriți masacrele! Prea multe familii au fost distruse”

Mai mult, Salah a avut un mesaj de pace pentru toți liderii lumii și a transmis că fiecare viață este sfântă și trebuie protejată. Cuvintele lui Salah vin într-un moment în care bombardamentele și atacurile teroriste sunt la ordinea zilei.

ADVERTISEMENT

“Nu este ușor să vorbești în asemenea momente, a fost deja prea multă violență. Prea multă brutalitate fără niciun motiv. S-a ajuns prea departe cu evenimentele din ultimele săptămâni.

Toate viețile sunt sfinte și trebuesc protejate. Opriți masacrele! Prea multe familii au fost distruse. Este clar că trebuie trimis imediat ajutor umanitar în Gaza.

ADVERTISEMENT

Salah: “Oamenii din Gaza au nevoie urgentă de mâncare, apă și îngrijiri medicale”

Oamenii de acolo trăiesc în condiții teribile. Scenele din spital, de azi-noapte au fost oribile. Oamenii din Gaza au nevoie urgentă de mâncare, apă și îngrijiri medicale”, a explicat Salah într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Armata israeliană a bombardat miercuri seară un spital și o școală din regiunea Gaza. În ultimele zile, Israelul a întreprins ample operațiuni militare în Fâșia Gaza. Iar bombardamentele au vizat mai multe ținte civile. Au fost uciși peste 2500 de palestinieni.

ADVERTISEMENT

Răspunsul israelienilor vine ca urmare a atacurilor organizației teroriste Hamas, care a ucis peste 1.400 israelieni în atacurile din weekend-ul trecut. În ambele cazuri, mulți dintre cei uciși sunt civili.

Tensiuni militare în zonă între musulmani și evrei în ultimii mai bine de 100 de ani, după căderea Imperiului Otoman

Tensiunile în zonă au început cu mai bine de 100 de ani în urmă, după Declarația Balfour, prin care regatul britanic își anunța intenția de a forma o țară pentru evrei în regiunea Palestina.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, cu populație majoritar musulmană, Palestina făcea parte din Imperiul Otoman, care avea să se destrame după finalul Primului Război Mondial. Ulterior, regiunea revenea în administrarea britanicilor.

După 1948, când Marea Britanie s-a retras din zonă, musulmanii și evreii au fost în permanent război. Egiptul, care are o graniță de aproximativ 40 de kilometri cu Fâșia Gaza, a susținut populația musulmană și chiar a ocupat Gaza timp de 19 ani.

ADVERTISEMENT