News

Video. Imagini cu spitalul din Gaza lovit de o rachetă. Explozia a provocat daune uriașe

Pe site-urile de socializare au apărut mai multe imagini cu spitalul din Gaza, după ce a fost lovit de o rachetă. Explozia a provocat daune importante.
18.10.2023 | 13:33
Video Imagini cu spitalul din Gaza lovit de o racheta Explozia a provocat daune uriase
Primele imagini cu spitalul din Gaza după explozia de marți. Imagini terifiante. Sursa foto: x
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri au apărut în spațiul online primele imagini cu spitalul din Gaza, după ce a fost lovit de o rachetă. Explozia de marți a provocat, pe lângă sutele de victime, și daune uriașe.

Primele imagini cu spitalul din Gaza după explozia de marți. Imagini terifiante

De-a lungul serii trecute și a nopții de marți spre miercuri, în spațiul public au apărut numeroase imagini terifiante cu momentul exploziei de la Spitalul Baptist Al-Ahli din Fâșia Gaza.

ADVERTISEMENT

Se observă cum o rachetă, a cărei proveniență încă nu este cunoscută, cade asupra unității medicale. Bilanțul inițial, de 300 de morți, a ajuns între timp la 500, conform datelor Ministerului Sănătății din Gaza, controlat de Hamas.

În urmă cu o zi, imagini de-a dreptul îngrozitoare au venit de la explozia de la spitalul Al-Ahli. Se pot vedea trupuri sfârtecate, copii plini de răni și părinți strigându-și durerea în fața tragediei.

ADVERTISEMENT

Odată cu zorii zilei de miercuri, pe site-urile de socializare au apărut noi filmări cu zona spitalului. Locul este devastat de suflul exploziei. Clădirile sunt distruse complet, iar pe o rază de câteva sute de metri se văd mașini carbonizate.

Oficialii din Gaza acuză Israelul de genocid. De la Tel Aviv, armata israeliană dă vina pe teroriști

Imediat după explozia de marți seară, Ministerul Sănătății din Gaza a acuzat Israelul că ar fi în spatele atacului. Dacă acest lucru se va confirma, am putea vorbi de cel mai mortal atac aerian israelian din cele cinci războaie purtate din 2008 încoace.

ADVERTISEMENT

În replică, armata israeliană (IDF) a negat implicarea în explozia spitalului din Gaza, susținând că explozia a fost cauzată de o rachetă palestiniană care și-a ratat ținta, notează Mirror.

Ministerul din Gaza, care este condus de gruparea Hamas, a anunțat că cel puțin 500 de persoane au fost ucise. Hamas a numit atacul asupra spitalului ”un masacru oribil”.  Într-un comunicat se arată că majoritatea victimelor au fost familii refugiate, pacienți, copii și femei.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile, mai multe spitale din orașul Gaza au devenit refugii pentru sute de oameni, în speranța că vor fi protejați de bombardamente, după ce Israelul a ordonat tuturor locuitorilor orașului și zonelor învecinate să evacueze zona și să meargă în sudul Fâșiei Gaza.

ADVERTISEMENT
Tags: