News

Salariul pe care îl primește un cubanez angajat la un hotel de 3 stele din Mamaia. Mulți români nu câștigă această sumă

Care este salariul lunar încasat de un muncitor cubanez angajat la un hotel de 3 stele din Mamaia. Sute de mii de români nu câștigă această sumă.
19.03.2024 | 19:41
Salariul pe care il primeste un cubanez angajat la un hotel de 3 stele din Mamaia Multi romani nu castiga aceasta suma
Salariul lunar al unui muncitor cubanez angajat la un hotel din Mamaia. Mulți români nu câștigă această sumă. Sursa foto: Observator News / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Salariul lunar pe care îl primește un muncitor cubanez angajat la un hotel de 3 stele din stațiunea Mamaia. Suma este una destul de mare, care poate trece bine de minimul pe economie din țara noastră.

Salariul lunar al unui muncitor cubanez angajat la un hotel din Mamaia. Mulți români nu câștigă această sumă

Conform datelor oficiale prezentate de autorități în primăvara anului trecut, peste 100.000 de străini lucrau la acea vreme în România. Cei mai mulţi erau din Bangladesh, Nepal şi Pakistan.

ADVERTISEMENT

Acest import de mână de lucru este necesar, dat fiind deficitului mare de personal de pe plan local, indică datele Inspectoratului General pentru Imigrări. Străinii nu au pretenții. Ei vin să lucreze în construcții, în agricultură, Horeca sau în curierat. În aceste domenii lipsesc atât forţa de muncă calificată, cât şi cea necalificată.

Dacă în 2022 și 2023 muncitorii din Asia erau principala piață de ”import”, în prezent hotelierii sunt nevoiţi să caute oameni și în altă parte de pe glob. Potrivit celor de la Observator News, pentru vara care urmează, oamenii de afaceri de la malul mării au ales să angajeze muncitori de pe continentul american.

ADVERTISEMENT

Vorbim de cetățeni din Cuba, stat situat în nordul Americii Centrale, adică o premieră pe litoral. În curând, un număr de 18 muncitori cubanezi urmează să sosească la un hotel de trei stele din Mamaia.

Muncitorii veniți din Cuba în țara noastră, mai exact de la peste 9.000 de kilometri distanță, încasează salarii care pleacă de la 500 de euro și pot ajunge la 800 de euro, notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

În Cuba există un turism foarte bine pus la punct şi ca infrastructură, dar şi ca tipologia angajatului pentru că ştie ce are de făcut. Este o persoană îngrijită”, îi descrie Mircea Dobre, proprietar hotel, pe acești muncitori.

Ce s-a întâmplat cu muncitorii din Asia

La ”modă” în ultimii ani, muncitorii din Asia nu mai sunt în 2024 o soluție. Ei preferă să evite litoralul românesc și să aleagă alte orașe din țară sau chiar alte state din Europa.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, antreprenorii de pe litoral au ales să-și îndrepte atenția către angajații cubanezi. În continuare, dacă vorbim de români, aceștia se feresc de joburile de pe litoral.

ADVERTISEMENT
Tags: