Life

Rețeta de cornulețe cu rahat și nucă, perfectă de Moș Nicolae. Desertul e foarte simplu de făcut

Rețeta de cornulețe cu rahat și nucă, perfectă pentru cei dragi, de Moș Nicolae. Desertul se face ușor și nu ai nevoie de multe ingrediente.
06.12.2023 | 12:58
Reteta de cornulete cu rahat si nuca perfecta de Mos Nicolae Desertul e foarte simplu de facut
Rețeta de cornulețe cu rahat și nucă. Sursa foto: thebossykitchen.com, Pinterest/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cornulețe cu rahat și nucă, rețeta perfectă de Moș Nicolae. Este un desert pe care îl poți face ușor, cu puține ingrediente. Timpul de preparare nu este prea îndelungat, iar cei dragi vor aprecia această gustare.

Rețeta de cornulețe cu rahat și nucă. De ce ingrediente ai nevoie

De Moș Nicolae, poți pregăti cornulețe cu rahat și nucă, un desert pe care toți membrii familiei îl vor aprecia, cu siguranță, în special cei mici.

ADVERTISEMENT

Rețeta pentru aceste cornulețe este foarte simplă și ai nevoie de puține ingrediente. În plus, nu e nevoie nici de prea mult efort, deoarece modul de preparare este și el la fel de simplu.

Pentru aluat ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g de făină, 200 g de unt, 2 ouă, un pachet de drojdie uscată, 100 ml de lapte călduț, 100 g de zahăr și un praf de sare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, pentru umplutură ai nevoie de 100 g de nucă măcinată și 100 g de rahat. Pentru glazură și decor, ai nevoie de zahăr pudră, esență de vanilie și nucă măcinată sau fulgi de cocos.

Cum se prepară cornulețele cu rahat și nucă

Primul pas este să dizolvi drojdia în laptele călduț, după care să adaugi o linguriță de zahăr. Se lasă la dospit timp de aproximativ 10 – 15 minute sau până când amestecul va face spumă.

ADVERTISEMENT

Într-un castron încăpător, se amestecă făina cu sarea și se formează un crater la mijloc. Se adaugă apoi ouăle, untul moale și drojdia dospită, după care se amestecă până când obții un aluat omogen.

Aluatul se lasă să crească și se acoperă cu un șervet curat. Se lasă într-un loc călduț, timp de aproximativ o oră sau până când își dublează volumul. Aluatul se întinde apoi pe o suprafață presărată cu făină și se taie cercuri folosind un pahar.

ADVERTISEMENT

În mijlocul fiecărui cerc de aluat se așază câte o linguriță de nucă măcinată și câteva cubulețe de rahat. Se rulează aluatul în formă de cornuleț, apoi se așază în tăvițe tapetate cu hârtie de copt.

În cuptorul preîncălzit la 180 °C, cornulețele se lasă la copt timp de 15 – 20 de minute sau până când devin aurii, notează spynews.ro. Poți pregăti glazura în timp ce cornulețe se răcesc.

Se amestecă zahărul pudră cu apă și esența de vanilie, până când amestecul devine o consistență de sirop. După ce cornulețele s-au mai răcit, se stropesc cu glazură și se presară nucă măcinată sau fulgi de cocos.

ADVERTISEMENT