News

Salvare miraculoasă la Suceava. Bărbat prins sub un mal de pământ, scos în viață după 8 ore de săpături

După opt ore de eforturi continue, pompierii Suceveni au reușit să salveze viața unui bărbat care fusese prins sub un mal de pământ
16.12.2023 | 23:22
Salvare miraculoasa la Suceava Barbat prins sub un mal de pamant scos in viata dupa 8 ore de sapaturi
Operațiune de salvare miraculoasă la Suceava. Sursa foto: colaj Fanatik/ Știreasucevei.ro
ADVERTISEMENT

Pompierii Suceveni au reușit o adevărată salvare miraculoasă sâmbătă. Timp de opt ore au săpat neîntrerupt, ajungând la o adâncime de circa opt metri, reușind să salveze viața unui bărbat care fusese prins sub un mal de piatră și pământ în timp ce săpa o fântănă.

Salvare miraculoasă la Suceava

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, care a fost prins sub un mal de pietre și pământ în timp ce lucra la curățarea unei fântâni, a fost salvat sâmbătă în județul Suceava după ce echipajele ISU din județ după o intervenție ce a durat peste opt ore.

ADVERTISEMENT

Evenimentul s-a petrecut în localitatea Pojorâta. Acolo, trei bărbați ce lucrau la curățarea unei fântâni au fost surprinși de un mal care s-a surpat peste ei. Doi dintre muncitori au reușit să se salveze, scăpând nevătămați, și doar unul a fost îngropat de malul de pietre și pământ ce s-a prăvălit peste ei.

Imediat, la fața locului au intervenit echipajele speciale de salvare, dotate cu două autospeciale cu accesorii specifice acestui tip de intervenție. De asemenea, pe partea medicală, au fost alocate un echipaj SMURD și unul al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. La acțiunea de salvare au participat și două buldoexcavatoare, de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pojorâta.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a petrecut înainte de ora prânzului, iar după mai bine de două ore de săpături, echipajele de salvare nu ajunseseră decât la o adâncime de patru metri cu ajutorul celor două buldoexcavatoare. Pompierii au continuat apoi să consolideze malurile, trecând apoi la săpat manual pentru a ajunge la bărbatul de 30 de ani aflat sub pământul surpat.

După circa opt ore de eforturi continue echipajele de salvare au reușit să ajungă la bărbatul prins sub malul surpat. Bărbatul era conștient și cooperant. Timp de opt ore a fost acoperit de un strat de piatră de peste cinci metri înălțime, la o adâncime de opt metri sub nivelul solului.

ADVERTISEMENT

Echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă care se afla la locul accidentului i-a acordat victimei primele îngrijiri medicale după care a transportat-o la UPU Suceava. Faptul că bărbatul a fost scos conștient de sub stratul de pământ pare o adevărată minute, în condițiile în care pompierii au fost nevoiți să sape continuu în jurul fântânii pentru a putea ajunge la el, iar apoi să întărească malurile și să continue din nou săpăturile. Imaginile de la fața locului arată clipele de groază prin care trebuie să fi trecut muncitorul prins sub malul surpat.

Tânăr de 19 ani, mort la Suceava

Din păcate, un alt caz, de această dată cu final tragic, a avut loc cu o zi înainte în județul Suceava. Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat cu autoturismul pe care-l conducea. Accidentul s-a produs vineri dimineață, la ora 2:30, pe drumul comunal de pe raza localitații Petia, la ieșire spre localitatea Uncești.

ADVERTISEMENT

La fața locului a sosit un echipaj SMURD alături de o autospecială de descarcerare. Echipajele de salvatori au observat un autoturism marca Mercedes răsturnat în afara carosabilului iar tânărul de 19 ani se afla în afara mașinii. Din nefericire, acesta aprezenta leziuni incompatibile cu viața, iar cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul acesteia.

ADVERTISEMENT
Tags: