News

Salvări miraculoase de sub ruine, imagini impresionante. La peste 50 de ore de la cutremur încă se mai petrec minuni. Video

Pompierii au săpat trei ore după o fetiţă ce gemea de sub un morman de moloz, iar până la Abdullah au săpat un tunel de 5 metri. Sunt doar câteva dintre poveştile impresionante
08.02.2023 | 12:56
Salvari miraculoase de sub ruine imagini impresionante La peste 50 de ore de la cutremur inca se mai petrec minuni Video
Imagini impresionante cu salvarea celor rămaşi captivi sub dărâmături Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Turcia a pierdut mii de vieți omeneşti și zeci de mii de persoane au fost rănite într-un dezastru pe care ţara nu l-a mai trăit din 1939. Toți ochii sunt acum ațintiți asupra salvatorilor şi în inima fiecăruia stă vie speranţa că aceştia vor reuşi noi şi noi minuni.

Bebeluş de 6 luni, scos de sub dărâmături după 53 de ore

O fetiţă pe nume Betül a fost scoasă după 47 de ore din dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbușit în Adıyaman, unde continuă eforturile de căutare și salvare. Rămas captiv după cutremur, Abdullah, un copil în vârstă de 6 ani, din Malatya, a fost salvat după 45 de ore, prin săparea către el a unui tunel de 5 metri.

ADVERTISEMENT

O mamă și cei doi copii ai săi au fost găsiți sub dărâmăturile unei clădiri distruse din Kahramanmaraş. Fatma Çalışken, în vârstă de 56 de ani, prinsă sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite din Hatay, a fost scoasă în viață 42 de ore mai târziu. Primele cuvinte ale sale către soldatul turc care a salvat-o au fost: “Te iubesc foarte mult”.

Tot în Hatay, sub o clădire dărâmată salvatorii au ajuns la un bărbat pe nume Recep și la nepotul său Umut. Ambii au fost scoşi teferi de sub ruine, iar imaginile cu scoaterea la suprafaţă a lui Recep pot fi urmărite în clipul de mai jos:

ADVERTISEMENT

O femeie de 58 de ani a fost salvată de sub ruinele unui hotelul din Kahramanmaraş, la 52 de ore după ce acesta s-a prăbuşit. Acestea sunt câteva dintre veștile minune din zona dezastrului, unde zeci de echipe, inclusiv din România, muncesc din greu să salveze oamenii.

Unele poveşti sunt de-a dreptul sfâşietoare. Un bebeluş de 6 luni, Mehmet Yüzbaşıoğlu, a fost salvat după 53 de ore, în Kahramanmaraş, fiind protejat de mama sa, care a stat ghemuită peste el. Mama bebeluşului Yasemin Yüzbaşıoğlu, în vârstă de 32 de ani, a fost şi ea scoasă în viaţă de sub dărâmături, după o muncă impresionantă a echipelor de salvare.

ADVERTISEMENT

Salvatorii au muncit asiduu şi pe timpul nopţii, astfel că joi dimineaţă, în jurul orei 7, au ajuns la o fetiță în vârstă de 5 ani, care stătea captivă de 51 de ore sub molozul unei clădiri prăbuşite în Hatay. În timp ce echipele săpau contracronometru, pompierii au auzit un zgomot venit de sub un morman de pietre şi grinzi.

Şi-au îndreptat munca într-acolo şi au lucrat timp de trei ore, până când au ajuns la fetița de 5 ani, o dată cu prima lumină a dimineții. Copila a fost dusă la spital, iar acum se află în grija medicilor, în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Operaţiunile de salvare sunt în curs şi în Siria, de unde Căştile Albe au publicat mai multe videoclipuri impresionante cu rezultatele muncii asidue. În clipul de mai jos este arătat momentul scoaterii la suprafaţă a unui băieţel, după mai bine de 40 de ore de stat sub dărâmături la Salqin.

În paralel cu aceste operaţiuni de mare amploare, numărul morţilor în cele două ţări a trecut de 9.500. Bilanțul este de așteptat să crească, mai ales că eforturile de salvare ale echipelor multinaționale este îngreunat de vremea potrivnică şi temperaturile negative.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”