News

Sancționat de poliția locală pentru că a reparat băncile din sat. „Recunosc și regret fapta”

Poliția locală din Moldova Nouă l-a sancționat pe un bărbat care a reparat băncile din satul Moldovița, neglijate până acum de oficialitățile locale.
10.02.2024 | 16:58
Sanctionat de politia locala pentru ca a reparat bancile din sat Recunosc si regret fapta
Băncile din Moldovița, înainte și după reparații/ Foto: Facebook - Ion Caraion
ADVERTISEMENT

Un bărbat din orașul Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, a scăpat la limită de o amendă administrată de către poliția locală pentru că a reparat băncile din satul aparținător Moldovița. Oamenii legii s-au mulțumit să-i dea un avertisment, iar pe procesul verbal bărbatul a scris: „Recunosc și regret fapta”.

Ion Caraion, un cetățean din Moldova Nouă, s-a dus în centrul satului Moldovița și a reparat băncile și o masă care erau amplasate pe domeniul public. Băncile nu mai aveau scânduri, iar structura de metal era ruginită. La scurtă vreme, Caraion s-a trecut cu poliția locală acasă, transmite Adevărul.

ADVERTISEMENT

După o postare de acum patru zile a domnului Grecu de la Moldovița am fost în centrul satului și am reparat băncile și mesele de acolo din proprie inițiativă fără sa cer voie celor de la primărie. Ce să vezi, surpriză! Mă caută Poliția Locală pentru a mă felicita cu o amendă. Vă las dovada aici”, a scris Ion Caraion pe Facebook.

În procesul verbal redactat de poliția locală se spune că avertismentul este pentru contravenientul care „a reparat o bancă (șase bănci) din fața căminului cultural Moldovița fără a avea aprobarea serviciilor de specialitate din Primăria Orașului Moldova Nouă”.  Fie din amărăciune, fie pentru a evita sancțiunea mai aspră a amenzii, Ion Caraion a scris la rubrica mențiuni: „Recunosc și regret fapta”.

ADVERTISEMENT

Postarea a provocat indignare, cu un val de comentarii critice legate de atitudinea autorităților locale, față de un om care a reparat pe banii și pe munca sa o parte a domeniului public neglijată de către primăria orașului Moldova Nouă

Este evident în țara în care trăim! Pentru lucrarea care ați făcut-o, o firmă a pierdut niște bani și baronii puțină șpagă! Vă imaginați câtă lume (conectată la banul public) ați deranjat!?”, a comentat o persoană la postarea lui Caraion.

ADVERTISEMENT

Ce cauți tu la Moldovița? Ce treabă ai tu să repari bănci și băncuțe? Bine că nu ai reparat drumul că ajungeai la pușcărie. Niciun primar nu a fost în stare să asfalteze drumul până la Moldovița”, a scris un alt urmăritor al paginii lui Ion Caraion.

Criticile au vizat deopotrivă atât municipalitatea care a dispus sancționarea unei persoane pentru că a făcut ce trebuiau să facă autoritățile locale, precum și poliția locală, ținând seama că în procesul verbal polițistul se încurcă în numărul de bănci reparate.

ADVERTISEMENT

A existat totuși și o persoană care a arătat că lucrările pe domeniul public nu pot fi făcute fără autorizare: „Nu e amendă, e doar avertisment. Așa că nu mai fura curent aiurea… și normal că trebuia să ceri aprobare, doar e domeniu public…. Felicitări Poliției Locale”.

ADVERTISEMENT