News

Cum a râs un român de Poliția Locală. Ce au găsit agenții pe bordul mașinii cetățeanului: ”Să înceapă jocul”

Un român a râs de Poliția Locală din Capitală. Ce au găsit agenții în bordul mașinii cetățeanului când au verificat tichetul de parcare.
15.04.2023 | 18:06
Cum a ras un roman de Politia Locala Ce au gasit agentii pe bordul masinii cetateanului Sa inceapa jocul
Cum a râs un român de Poliția Locală. Ce au găsit agenții în bordul mașinii cetățeanului: ”Să înceapă jocul”. Sursa foto: Facebook / Poliția Locală / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cum a râs un român de Poliția Locală. Agenții din Capitală care au verificat tichetul de parcare al unui cetățean au avut parte de o surpriză nu tocmai plăcută. Ce se afla în bordul autovehiculului.

Cum a râs un român de Poliția Locală. Ce au găsit agenții în bordul mașinii cetățeanului: ”Să înceapă jocul”

Din decembrie 2022, polițiștii locali din România pot cere proprietarilor de mașini datele șoferilor și vor putea da amenzi în cazul refuzului. O echipă de agenți care verifica mașinile dintr-o parcare, pentru a vedea dacă acestea au tichete corespunzătoare, s-a confruntat cu o situație neprevăzută.

ADVERTISEMENT

În geamul vehiculului controlat, polițiștii au găsit mai multe tichete împrăștiate. Și asta nu e tot. În dreptul volanului era o coală de hârtie A4 cu mesajul ”Te salut polițist local! Să înceapă jocul!”, notează România TV.

Cu alte cuvinte, oamenii legii erau practic invitați să caute biletul care certifică plata parcării în locul respectiv. Agenții de la Locală nu au avut o misiune tocmai ușoară. În imagine (foto mai jos) se pot vedea cel puțin 30 de tichete puse în bord.

ADVERTISEMENT
politia locală
Cum a râs un român de Poliția Locală. Ce au găsit agenții în bordul mașinii cetățeanului. Sursa foto: Facebook

Schimbări importante în Codul Rutier. Poliția Locală poate amenda șoferii pentru parcare neregulamentară

O modificare la legislația rutieră a avut loc la finele anului trecut. Astfel, Legea 335/2022, intrată în vigoare pe 11 decembrie 2022, care vizează modificarea Codului rutier (OUG 195/2002), îi obligă proprietarii de mașini să dea detalii privind șoferul, în cazul în care împrumută mașina, și polițiștilor locali, nu doar celor de la rutieră.

”La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice”, se precizează în Codul rutier.

ADVERTISEMENT

În plus, tot de la acea dată, Poliția Locală poate amenda șoferii care parchează neregulamentar. Până în 2022, doar Poliția Națională îi putea sancționa. Agenții locali pot da și puncte de penalizare. Cuantumul amenzii poate ajunge la 725 de lei.

De asemenea, proprietarii care nu transmit numele șoferului care a parcat ilegal vor achita sume și mai mari. Sancțiunea pleacă de la 9 la 20 de puncte de amendă, în cazul persoanelor fizice, până la 2.900 de lei. Pentru persoanele juridice, sancțiunea este între 21 și 100 de puncte de amendă, adică 14.500 de lei.

ADVERTISEMENT

După intrarea în vigoare a legii, polițiștii locali pot lăsa în parbriz o notificare. Apoi, dacă datele șoferului nu sunt transmise către proprietarul mașinii în termen de 3 zile de la primirea ei, Poliția Locală a Municipiului București va trimite prin poștă posesorului autovehiculului o nouă notificare.

ADVERTISEMENT