Sport

Simona Halep ratează şansa de a se întoarce în top 10 WTA, după înfrângerea cu Svitolina. Pe ce loc va fi după US Open 2021

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală la US Open 2021, de Elina Svitolina. Va fi pe locul 11 WTA în cel mai bun caz pentru ea.
05.09.2021 | 21:03
Simona Halep rateaza sansa de a se intoarce in top 10 WTA dupa infrangerea cu Svitolina Pe ce loc va fi dupa US Open 2021
ADVERTISEMENT
05-09-2021
18:03

Simona Halep nu revine în top 10 WTA. E la doar 9 puncte în spatele Petrei Kvitova

Simona Halep a fost învinsă de Elina Svitolina în optimile de finală la US Open 2021, scor 3-6, 3-6, şi nu va putea să revină în top 10 WTA după turneul de la Flushing Meadows.

Halep va fi, în cel mai bun caz pentru ea, pe locul 11 WTA la actualizarea care se va face pe 13 septembrie, după tuneul de la US Open. Este la doar 9 puncte în spatele Petrei Kvitova, locul 10 în clasamentul live, jucătoare care a fost eliminată în turul 3 la New York.

Simona Halep este pe locul 11 în clasamentul live, dar ar putea să mai piardă poziţii. Belinda Bencic, Anastasia Pavlyuchenkova, Angelique Kerber, Elise Mertens şi Bianca Andreescu sunt jucătoare care pot trece peste Simona. Andreescu a pierdut cele 2.000 de puncte obţinute în 2019 la US Open şi din acest motiv a ajuns atât de jos în clasamentul WTA Live, locul 20 în prezent.

  • Belinda Bencic trece peste Simona Halep dacă ajunge în semifinale.
  • Anastasia Pavlyuchenkova trece peste Simona Halep dacă ajunge în semifinale.
  • Angelique Kerber trece peste Simona Halep dacă joacă finala.
  • Elise Mertens trece peste Simona Halep dacă joacă finala
  • Bianca Andreescu trece peste Simona Halep dacă va câştiga turneul.

Belinda Bencic ajunge în semifinale dacă trece de Iga Swiatek, apoi de învingătoarea dintre Shelby Rogers şi Emma Răducanu.

Angelique Kerber are meci cu Leylah Fernandez în optimile de finală, iar dacă trece va juca împotriva Elinei Svitolina. Pavlyuchenkova ajunge în semifinale dacă trece de Pliskova şi apoi de câştigătoarea dintre Sakkari şi Andreescu.

Doar trei dintre cele cinci jucătoare pot să treacă peste Simona Halep, astfel că românca ar putea să cadă până pe locul 14 WTA în cel mai negru scenariu pentru ea. Deci un loc între 11 şi 14 pentru ea la actualizarea de luni, 13 septembrie.

Simona Halep va juca duminică în optimile de finală la US Open 2021, o partidă complicată cu Elina Svitolina. Dar drumul spre finala competiţiei ar putea fi mai uşor după ce Naomi Osaka a fost eliminată. Nipona era pe acelaşi sfert de tablou cu Halep.

După trei victorii la New York, Simona Halep este pe locul 11 în clasamentul WTA live. În urcare două poziţii faţă de ierarhia afişată la începutul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are nevoie de o victorie cu Elina Svitolina pentru a spera că se va întoarce în top 10 WTA după US Open 2021

Ar mai avea nevoie de doar zece puncte pentru a trece peste Petra Kvitova, care a fost eliminată sâmbătă de Maria Sakkari. O victorie cu Svitolina, duminică, de la ora 19:00, pe Arthur Ashe, i-ar asigura Simonei o urcare în top 10 al clasamentului live.

Desigur, acest lucru nu i-ar garanta revenirea în top 10 şi după finala turneului de la Flushing Meadows. Încă mai sunt jucătoare care pot trece peste ea dacă obţin mai multe puncte la New York.

ADVERTISEMENT

Belinda Bencic, Anastasia Pavlyuchenkova, Angelique Kerber, Maria Sakkari, Elise Mertens şi Bianca Andreescu sunt jucătoare aflate în spatele ei în clasamentul live, dar care ar putea să o depăşească în funcţie de rezultatele pe care le vor mai avea.

Condițiile ca Simona Halep să revină pe podium în clasamentul WTA. Să câștige US Open 2021, iar Pliskova să nu fie în finală

Dar Simona Halep nu are de ce să privească în spate. Jocul ei excelent la Flushing Meadows, în special în partida cu Elena Rybakina, dă speranţe că ascensiunea încă mai poate continua.

ADVERTISEMENT

Dacă se va impune în finala de la New York, Simona Halep ar putea ajunge până pe locul 3 în clasamentul WTA. Ar trece cu siguranţă peste Naomi Osaka, jucătoarea niponă care a fost deja eliminată în turul 3, de Leylah Fernandez.

Practic, Simona Halep va ajunge pe locul 3 în clasamentul WTA dacă va câștiga la Flushing Meadows, iar Karolina Pliskova nu joacă finala.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când a învins-o pe Elina Svitolina, Simona Halep se califica în finala Wimbledon 2019. Trofeu pe care l-a și câștigat

Petra Kvitova, Naomi Osaka și Sofia Kenin sunt cele trei ținte fixe pe care Simona le are în fața ei în clasamentul live. Primele două au fost deja eliminate, iar Kenin nu participă la US Open 2021.

Pe Kvitova o depășește cu o victorie în fața Elinei Svitolina, iar pe celelalte două dacă ajunge în finala competiției. Oricum, toate calculele pentru revenirea în top 10 WTA pornesc de la victorie obligatorie în fața jucătoarei din Ucraina.

Simona Halep – Elina Svitolina este partida care deschide ziua a șaptea pe arena Arthur Ashe. Simona este condusă la meciuri directe, scor 3-5, dar una dintre victorii a venit chiar în drumul spre ultimul titlu de Grand Slam, la Wimbledon 2019.

ADVERTISEMENT