Life

Când ai poftă de șaorma, dar ții post. Cum se prepară un falafel delicios

Postul trece mai repede cu rețete delicioase. Există o gamă extrem de variată de mâncăruri de post. Vă spunem mai jos cum să preparați cel mai bun falafel.
08.12.2021 | 08:54
Cand ai pofta de saorma dar tii post Cum se prepara un falafel delicios
ADVERTISEMENT

Puteți să pregătiți un meniu extrem de diversificat chiar dacă țineți post. Aceste mâncăruri sunt simple, rapide și delicioase.

Dacă vă doriți să mâncați o șaorma, dar ați decis să țineți post, puteți încerca o altă rețetă foarte gustoasă. Falafel.

ADVERTISEMENT

Chiftelele de năut nu sunt greu de preparat, dar există câteva trucuri pe care trebuie să le știți.

Când ai poftă de șaorma, dar ții post

Aceste chiftele de năut sunt populare în cele mai multe țări. Rețeta originară se pare că provine din Egipt. Este un preparat care se gătește foarte ușor și nu aveți nevoie de multe ingrediente.

ADVERTISEMENT

Există însă câteva secrete pe care trebuie să le cunoașteți. Năutul nu se fierbe. Acesta trebuie mărunțit bine împreună cu verdeața. Puteți folosi și un robot de bucătărie. Se poate prepara câtă pastă doriți, iar apoi o puteți păstra în congelator.

Cei care nu au timp suficient la dispoziție trebuie să știe că se poate cumpăra Falafel gata preparat din comerț. Trebuie doar să preparați legumele și să adăugați sosul. Și pe acesta îl puteți cumpăra.

ADVERTISEMENT

De asemenea există pastă gata preparată la conservă. Vă mai rămâne doar să formați chifteluțele și să le prăjiți. 

Ingrediente

500 g năut uscat (se poate combina și cu fasole boabe)

3 lingurițe bicarbonat de sodiu

1 ceapă

usturoi (3 căței)

3 legături pătrunjel

1 linguriță amestec arăbesc de 7 condimente

1 linguriță coriandru măcinat

1 linguriță boia de ardei (dulce sau iute)

1/2 linguriță chimion pudră

piper negru măcinat

sare

2 linguri făină

ulei (pentru prăjit)

tahini (dacă doriți pentru sos)

lămâie (pentru sosul de tahini)

Cum se prepară un falafel delicios

Se lasă năutul la înmuiat peste noapte. În apă se adaugă și 2 lingurițe de bicarbonat. A doua zi se scurge apa și se clătește năutul. Se mărunțesc cât mai fin boabele. Vă sfătuim să folosiți un robot de bucătărie. Compoziția obținută se pune într-un bol.

ADVERTISEMENT

În robotul de bucătărie se pune pătrunjelul, coriandrul, ceapa și usturoiul. Se mărunțesc bine.

Se amestecă verdeața tocată cu năutul. Se pune din nou în robot și se mărunțește din nou. Se adaugă și 50 de ml ulei de măsline. În cazul în care observați că au mai rămas bucățele mai mari mixați din nou. Se poate utiliza și un blender.

În pasta de năut se adaugă: coriandrul uscat, boia, chimion, condimentele arăbești, piper, sare. Se amestecă bine. Se mai adaugă 2 linguri de făină și o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Bolul se acoperă și se lasă la frigider pentru 2-3 ore.

Într-o tigaie încăpătoare puneți ulei și încingeți bine. Se modelează chiftelele și se pun în uleiul încins. Când se ridică la suprafață le puteți întoarce pentru a se prăji uniform. Se rumenesc la foc iute.

Preparatul se poate servi cu legume crude sau la grătar și cu sos tahini. Nu uitați să cumpărați și lipie arăbească.

ADVERTISEMENT