Sport

Şapte ani de la ultimul duel între România şi Elveţia! Doar doi “tricolori” au supravieţuit, în timp ce adversarii au un păstrat nucleul din 2016

Elveţia şi România sunt faţă în faţă după şapte ani. Cele două formaţii s-au întâlnit ultima dată la Euro 2016 şi doar doi "tricolori" de azi au fost în lot în urmă cu şapte ani.
19.06.2023 | 17:20
Sapte ani de la ultimul duel intre Romania si Elvetia Doar doi tricolori au supravietuit in timp ce adversarii au un pastrat nucleul din 2016
Secvenţă de la meciul Elveţia - România de la Euro 2016. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Elveţia – România se joacă luni, de la ora 21:45, în preliminariile Campionatului European din 2024. Cele două formaţii sunt pe primele două locuri ale grupei cu 9, respectiv 7 puncte, după primele trei etape.

Şapte ani de la ultimul duel între România şi Elveţia! Doar Stanciu şi Alibec au supravieţuit de atunci

Ultima dată, Elveţia şi România au fost faţă în faţă la Euro 2016, în faza grupelor. Atunci s-a încheiat 1-1, golul României fiind marcat din lovitură de pedeapsă de Bogdan Stancu în minutul 17. Pentru elveţieni a înscris Mehmedi, în minutul 57.

ADVERTISEMENT

Niciun “tricolor” din primul “11” de atunci nu este convocat la această acţiune şi din tot lotul României există doi supravieţuitori: Nicu Stanciu şi Denis Alibec, rezerve neutilizate la meciul din 2016.

Elveţia a păstrat nucleul de jucători din 2016! Şapte fotbalişti sunt în actualul lot

Pe banca României a stat atunci Anghel Iordănescu, iar acum este fiul său, Edi Iordănescu. În schimb, la adversari, există un nucleu important de jucători care au fost în lot sau au evoluat la ultimul meci direct cu România.

ADVERTISEMENT

Sommer, Rodriguez, Schar, Xhaka, Shaqiri, Zakaria şi Seferovic au fost în lot atât în 2016, cât şi în 2023. Iar aceşti jucători au meritul de a fi dus naţionala Elveţiei la fiecare turneu final de atunci.

Cum arătau echipele la România – Elveţia de la Euro 2016: 

România (4-2-3-1): Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ – Prepeliţă, Pintilii – Torje, Stancu, Chipciu – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu. Au intrat pe parcurs: Ovidiu Hoban, Steliano Filip, Florin Andone

ADVERTISEMENT

Elveţia (4-2-3-1): Sommer – Lichsteiner, Schar, Djourou, Rodriguez – Behrami, XhakaShaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Seferovic. Selecţioner: Vladimir Petkovic. Au intrat pe parcurs: Michael Lang, Breel Embolo, Shani Tarashaj

România, eliminată în faza grupelor la Euro 2016

Deşi remiza de la Euro 2016 ne-a oferit o şansă uriaşă de a ne califica în fazele eliminatorii, România a pierdut cu 0-1 în faţa Albaniei şi a încheiat grupa pe ultimul loc, cu un singur punct câştigat.

ADVERTISEMENT

România are şansa să revină după opt ani la un turneu final. “Tricolorii” sunt pe locul doi în grupa preliminară, dar sunt consideraţi outsideri în deplasarea din Elveţia. România se bate cu Israel şi Kosovo pentru locul doi.

  • 7 jucători elveţieni au fost în lot la ultimul meci cu România
  • 2 goluri a marcat România la Euro 2016 (ambele din penalty prin Bogdan Stancu)

  • 3,40 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru „prima repriză total goluri România: peste o,5” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT