Sport

Edi Iordănescu sare în apărarea lui George Puşcaş înainte de Elveţia – România: “E păcat să punem la zid jucători în felul ăsta!”

Edi Iordănescu l-a apărat pe George Puşcaş înainte de Elveţia - România. Selecţionerul a declarat că în ciuda tuturor problemelor, încearcă să scoată cel puţin un punct la Lucerna.
18.06.2023 | 20:03
Edi Iordanescu sare in apararea lui George Puscas inainte de Elvetia  Romania E pacat sa punem la zid jucatori in felul asta
Edi Iordănescu, selecţionerul naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România joacă luni, de la ora 21:45, împotriva Elveţiei. “Tricolorii” pornesc cu a doua şansă în această confruntare, mai ales că meciul din Kosovo a fost unul foarte dificil şi în care consumul de energie a fost la cel mai înalt nivel.

Edi Iordănescu speră să câştige puncte în Elveţia: “Trebuie să facem un efort mai mare decât cel din Kosovo”

Selecţionerul Edi Iordănescu a declarat înaintea meciului de la Lucerna că jucătorii săi sunt setaţi să scoată un rezultat pozitiv de pe terenul principalei favorite din această grupă şi echipa a dat semne foarte bune în ceea ce priveşte dedicarea şi lupta pentru fiecare balon:

ADVERTISEMENT

“Suntem pe un drum bun şi o spun cu încredere. La ultimul joc, am văzut o echipă cu spirit, cu atitudine, care a muncit, s-a sacrificat şi a produs un rezultat acceptabil pentru noi. Ne-am dus pentru trei puncte, dar a fost un context diferit şi sunt mulţumit.

Cunoaştem Elveţia foarte bine, cu jucători la cel mai înalt nivel, care performează. O echipă cu multă experienţă, o forţă a Europei în momentul de faţă. Trebuie să ne ridicăm şi mai mult nivelul. Trebuie să facem un efort mai mare decât cel din Kosovo.

ADVERTISEMENT

“Presiune mai mare decât a deveni selecţionerul echipei naţionale nu poate să fie”

Nu există meciuri de la care să avem aşteptări şi meciuri pe care să nu le luăm în calcul. Am venit pentru puncte. Presiune mai mare decât a deveni selecţionerul echipei naţionale nu poate să fie. Mă aşteptam la aşa ceva, la o campanie cu momente grele.

Echipa a dat semnale foarte bune, sunt sigur că dacă ar primi şi mai multă încredere, nivelul s-ar ridica mai repede. În primul rând, consider că nu putem să discutăm despre estetica unui joc disputat pe mocirlă.

ADVERTISEMENT

Băieţii s-au dedicat total, iar echipa a arătat spirit şi atitudine după mult timp. Toţi jucătorii au fost puşi în slujba echipei şi asta a contat mult pentru mine. Am încercat să jucăm cât de estetic am putut împotriva Andorrei, cu Belarus. Era imposibil să încercăm asta în Kosovo.

“Chiar dacă există oboseală, avem resurse. Trebuie să facem un joc de echipă”

Punctele ne duc la Euro, nu estetica. Obiectivul meu este să mergem la Euro, nu comentez declaraţiile din spaţiul public. Am spus că obiectivul principal este ca şi după această dublă să rămânem pe loc calificabil, dacă se poate, să rămânem neînvinşi. 

ADVERTISEMENT

Orice punct este binevenit şi până acum am luat unul. Să vedem ce reuşim să producem şi mâine. Este o provocare în ceea ce priveşte pregătirea mentală a echipei. Chiar dacă există oboseală, avem resurse. Trebuie să facem un joc de echipă.

Am sunat adunarea pentru că au fost mulţi ani de secetă. S-a lucrat mult la mentalitate, să ne creştem nivelul, să construim o echipă. Elveţia a jucat pe o suprafaţă mult mai bună, a fost o posesie categorică. 

“Aşteptările mele în ceea ce priveşte oamenii care intră sunt foarte mari”

Suprafaţa şi adversarul ne-au expus foarte tare. Cu Kosovo am avut probleme mari privind calitatea terenului. Te uzează, dar şi un adversar care ne-a provocat în multe dueluri la limita regulamentului. 

Dacă aţi urmărit strategia celor din Elveţia, după ce au securizat rezultatul, au menajat mulţi jucători. Sunt detalii care contează, dar noi trebuie să găsim soluţii. Trebuie să stăm în rezultat, să avem o defensivă bună. 

Cele cinci schimbări înseamnă jumătate de echipă schimbată, iar aşteptările mele în ceea ce priveşte oamenii care intră sunt foarte mari. S-a schimbat mult fotbalul, iar jucătorii care intră de pe margine, vin cu multă energie”, a spus Edi Iordănescu.

VEZI VIDEO CONFERINŢA: 

“E păcat să punem la zid jucători în felul ăsta”

Selecţionerul l-a apărat pe George Puşcaş după ce atacantul naţionalei României a fost aspru criticat pentru evoluţia din meciul cu Kosovo, spunând că fotbalistul a făcut un meci foarte bun şi nu merită să fie pus la zid:

“Nu este o bucurie să auzim că suntem o echipă mică, dar nu avem decât două opţiuni. Abandonăm sau facem totul ca să ne ridicăm nivelul. Hagi a intrat bine, fără degajamente, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în martie, am felicitat banca.

Vom vedea mâine ceea ce înseamnă economia jocului. Aş vrea, dacă îmi permiteţi, nu sunt de acord cu ce s-a discutat în spaţiul public despre Puşcaş. Ştiu să respect o opinie, dar din punctul meu de vedere George a făcut un joc de mare efort, s-a bătut cu fundaşii adverşi, a fost în multe momente cu spatele la poartă. Ne-a ajutat să mişcăm centrul de greutate.

N-a avut realizări clare, dar a fost foarte important. E păcat să punem la zid jucători în felul ăsta. Este final de sezon, este consum mare. Sunt jucători importanţi care lipsesc, dar lucrurile nu sunt controlabile. Am avut probleme cu furtuna, am avut probleme cu avionul”, a spus Iordănescu.


  • 1,24 este cota EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „12” la meciul Elveția – România

ADVERTISEMENT