Sport

Săpunaru, încântat de Cristiano Bergodi: ”Lumea e mulțumită de ce joacă Rapidul”

Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului, a fost invitaul lui Robert Niță și Lucian Ionescu în prima ediție a emisiunii de tip podcast SUFLET DE RAPIDIST.
02.08.2023 | 12:17
Sapunaru incantat de Cristiano Bergodi Lumea e multumita de ce joaca Rapidul
Părerea lui Cristi Săpunaru despre Cristiano Bergodi. Foto: SportPictures
ADVERTISEMENT

Rapid și-a schimbat antrenorul în această vară. Adrian Mutu a anunțat că va pleca la Neftchi Baku, iar în Giulești a apărut o dispută între Cristiano Bergodi și Marius Șumudică. În final, italianul a ajuns antrenor la echipa de sub Podul Grant. Rapid are o victorie și două egaluri în acest sezon, ultimul rezultat fiind 2-2 acasă cu FC Botoșani.

Ce spune Cristi Săpunaru despre Cristiano Bergodi

Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului, a vorbit despre relația pe care o are cu Cristiano Bergodi, antrenorul revenit în Giulești pentru al treilea mandat și alături de care Săpunaru vrea să câștige titlul și cupa. Conform lui Săpunaru, italianul propune jocul pe care îl doresc fanii alb-vișinii.

ADVERTISEMENT

Săpunaru spune că Bergodi a făcut performanțe și în 2008, când a luat Supercupa alături de Rapid, iar mai apoi a fost dat afară în urma unei dispute, nu din cauza rezultatelor.

Am lucrat de patru ori cu el. E un om care pe mine în viață m-a ajutat, cum de altfel toți antrenorii m-au ajutat, indiferent dacă am avut probleme cu unii, m-au ajutat pentru că m-au învățat ce să nu fac și ce să fac. E o relație foarte bună, mie mi-a plăcut cum a lucrat cu noi. Am câștigat cu el o Supercupă la Rapid.

ADVERTISEMENT

Când am luat Supercupa, aveam patru victorii și patru egaluri, eram pe locul doi, stăteam bine, după care am avut o ceartă co domnul Zotta și a plecat. Am văzut ca și lumea e mulțumită de ce joacă Rapidul, cu toate că trebuia să câștigăm etapa asta. Asta vrea Giuleștiul. Poți să câștig 7-6, Giuleștiul e fericit… sau să pierzi 3-0, dar să joci fotbal”, a spus Săpunaru, la SUFLET DE RAPIDIST.

A fost Săpunaru implicat în alegerea lui Bergodi?

Cristi Săpunaru spune că nu a fost implicat în aducerea lui Bergodi la Rapid. Deși a fost întrebat, el nu a vrut să fie implicat în această decizie, pentru a nu fi responsabil de eventualele probleme apărute în mandatul lui Bergodi.

ADVERTISEMENT

Nu. Serios. Sunt liderul vestiarului, dar nu iau decizia. Am fost întrebat, dar am spus că nu e decizia mea. Nu mă bag, nu vreau să răspund despre altcineva”, a mai spus Cristi Săpunaru.

Cristiano Bergodi este la al treilea mandat de antrenor la Rapid. El a mai fost pe banca echipei în nouă partide din 2009, când a luat Supercupa, dar a fost demis în urma unei dispute interne, dar și pentru opt meciuri în 2015, când a retrogradat alături de echipă.

ADVERTISEMENT

Alături de Cristiano Bergodi, Cristi Săpunaru a adunat 32 de meciuri, marcând cinci goluri, având un total de 2.783 de minute jucate alături de italian. Doar cinci antrenori l-au folosit mai mult pe Săpunaru: Marius Șumudică, Adrian Mutu, Jesualdo Ferreira, Andre Villas-Boas și Manolo Jimenez.

SUFLET DE RAPIDIST, proiect realizat cu sprijinul Superbet, este o emisiune de tip podcast prezentată de Robert Niță și Lucian Ionescu ce poate fi urmărită în exclusivitate pe FANATIK.RO marți, de la ora 13:30. De asemenea, în fiecare zi de joi, de la 10:30, SUFLET DE RAPIDIST se transmite pe pagina de Facebook Horia Ivanovici și pe contul de YouTube Fanatik.

Cristi Săunaru, despre Cristiano Bergodi

ADVERTISEMENT