Life

Sărbătoare cu cruce roşie pe 21 noiembrie: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Şase lucruri pe care nu e bine să le faci

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, mare sărbătoare pe data de 21 noiembrie. Iată şase lucruri pe care nu e bine să le faci.
20.11.2022 | 09:06
Sarbatoare cu cruce rosie pe 21 noiembrie Intrarea in Biserica a Maicii Domnului Sase lucruri pe care nu e bine sa le faci
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Trei lucruri pe care nu e bine să le faci. Foto EVZ.ro
ADVERTISEMENT

Este mare sărbătoare pe data de 21 noiembrie, fiind cruce roșie în calendarul ortodox. Are loc Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. În continuare, vom afla care sunt lucrurile complet interzise.

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Şase lucruri pe care nu e bine să le faci

Este cruce roşie pe data de 21 noiembrie dar și dezlegare la pește pentru cei care țin postul Crăciunului.

ADVERTISEMENT

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului reprezintă momentul în care Fecioara Maria a fost dusă de Sfinții Ioachim și Ana la templu.

Acolo, Fecioara Maria a petrecut următorii 12 ani din viața sa. Sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică este prima din postul Crăciunului în care se dă dezlegare la pește.

ADVERTISEMENT

În această zi de sărbătoare este interzis să se spele haine sau să se muncească în gospodărie. De asemenea, nu este bine să fii supărat în această zi și cei care s-au certat trebuie să facă demersurile pentru a se împăca.

De asemenea, tradiția spune că de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este interzis să se prelucreze lâna și sunt interzise, de asemenea, toate activitățile legate de oierit. În această zi, animalele sunt protejate, așa că ele nu trebuie în niciun caz sacrificate.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru foarte important pe care trebuie să îl facem de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este să nu uităm de cei necăjiți.

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Tradiții și obiceiuri

Se aprind lumânări pentru cei care au murit fără să fie botezați și pentru cei din împărăția cerurilor și se dau de pomană nuci, colaci și turte cu mălai.

ADVERTISEMENT

Se mai spune că de Intrarea în Biserică a Maicii Domnului oamenii ar trebui să ungă ferestrele cu usturoi pentru a evita apariția spiritelor rele în preajma casei lor.

Așa că dacă putem să facem ceva pentru ai ajuta pe cei năpăstuiți de soartă sau măcar să ne rugăm pentru soarta și sufletul lor.

Un lucru foarte important este că în această zi trebuie date de pomană produse de post.

ADVERTISEMENT