Fotbal intern

Sărbătoare la Universitatea Craiova! Cristiano Bergodi împlinește 56 de ani și vrea victoria cu Dinamo

14.10.2020 | 17:15
Sarbatoare la Universitatea Craiova Cristiano Bergodi implineste 56 de ani si vrea victoria cu Dinamo
ADVERTISEMENT

Campionatul Ligii 1 se reia în acest sfârșit de săptămână, iar etapa cu numărul 7 aduce un derby de tradiție al fotbalului românesc, Dinamo București – Universitatea Craiova.

Oltenii trag tare la antrenamente pentru a fi capacitați în jocul de duminică și chiar au jucat un meci amical, cu FC Argeș, încheiat cu victoria Științei, 1-0.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă atmosfera este cât se poate de profesionistă și serioasă, „juveții” și-au făcut timp și pentru o sărbătoare în cadrul antrenamentului. Cristiano Bergodi, antrenorul principal al echipei, împlinește 56 de ani, iar cadoul perfect ar fi o victorie cu „dușmanul de moarte”, Dinamo.

Sărbătoare la Universitatea Craiova! Cristiano Bergodi împlinește 56 de ani și vrea victoria cu Dinamo

Cristiano Bergodi stă pe banca tehnică a Universității Craiova din 7 mai 2020, iar parcursul său în campionat este aproape perfect. Italianul a strâns 12 victorii în cele 13 meciuri în care i-a condus pe Bancu și compania. La această statistică se adaugă și jocul din preliminariile UEFA Europa League, cu Lokomotiv Tbilisi, pierdut cu 1-2.

ADVERTISEMENT

Oltenii caută o nouă victorie în campionat, iar prilejul se poate ivi în deplasarea de pe „Arena Națională”, cu Dinamo București. De altfel, partida reprezintă și ceva aparte pentru întreaga suflare „alb-albastră”, iar jucătorii sunt conștienți că o victorie cu rivala va cântări destul de mult în relația cu suporterii.

În pauza provocată de meciurile echipelor naționale, staff-ul tehnic al Craiovei a avut timp pentru a le face acomodarea mai ușoară noilor veniți în sânul echipei, adică Ofosu, Mamut și Căpățînă. Toți au evoluat în amicalul cu FC Argeș. George Cîmpanu a ajuns și el în Bănie în cursul zilei de miercuri și s-a antrenat pentru prima dată sub supragherea lui Bergodi.

ADVERTISEMENT

? Aniversare în familia alb-albastră. Tanti auguri, Mister! #SustineStiinta #AsaELaCraiova #CampioniLaSuporteri

Geplaatst door Universitatea Craiova op Woensdag 14 oktober 2020

De altfel, miercuri a fost zi de sărbătoare în cantonamentul Universității. Antrenorul echipei a împlinit 56 de ani, iar jucătorii i-au oferit un tort personalizat. Pe lângă surpriza dulce, fotbaliștii i-au promis lui Cristiano Bergodi că îi vor dedica o victoria cu Dinamo. „Aniversare în familia alb-albastră. Tanti auguri, Mister,” stă scris în postarea publicată pe pagina oficială de Facebook a echipei și în care suporterii i-au transmis cele mai bune gânduri tehnicianului italian.

Vizibil emoționat, tehnicianul italian le-a mulțumit tuturor pentru urări și a promis că va face tot posibilul ca Universitatea Craiova să devină campioana României. „Mulţumesc fanilor pentru urări, le promit că la finalul campionatului vom fi sus în clasament, vom încerca să luăm campionatul”, a spus Bergodi.

ADVERTISEMENT

Dinamo, adversar greu pentru Universitatea. Devine Bergodi agentul „7-0-0”?

Cu o victorie la București, Universitatea Craiova ajunge la cea de-a șaptea victorie consecutivă, iar Bergodi ar fi un fel de „James Bond” al Băniei. Totuși, președintele Sorin Cârțu consideră că Dinamo este o formație care poate intra fără probleme în play-off: „Dinamo şi-a făcut echipă bună, clar e echipă de play-off. Meciul cu ei va fi cu mult mai greu decât anul trecut. Lucrurile vor sta total diferit,” declara „Sorinaccio” la Digi Sport.

„Craiova este o echipă pe val, au un moral foarte bun, se vede că e un grup care evoluează împreună de 3-4 ani, sezonul trecut s-au bătut cu titlul pe masă, acum au stabilitate la nivel de rezultate plus maturitate. E o echipă mai puternică decât în stagiunea precedentă,” a spus și Cosmin Contra, antrenorul lui Dinamo, pentru Realitatea Sportivă, despre adversara de duminică.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – Craiova : 2.55 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!


ADVERTISEMENT