News

Şase morţi într-un incendiu la un azil de bătrâni, la Milano. Aproape 70 de pensionari au fost răniţi

Un incendiu violent izbucnit într-un cămin de bătrâni din Milano s-a soldat cu decesul a şase persoane şi rănirea altor câteva zeci.
07.07.2023 | 12:22
Sase morti intrun incendiu la un azil de batrani la Milano Aproape 70 de pensionari au fost raniti
Incendiu violent, soldat cu şase morţi, la Milano
ADVERTISEMENT

Cinci femei şi un bărbat au murit în noaptea de joi spre vineri, iar cel puțin 68 de persoane au fost rănite într- un incendiu care a a izbucnit într-un cămin pentru bătrâni din Milano, au anunțat serviciile italiene de urgență.

15 răniți în incendiu, la Milano, se află în stare gravă

Un purtător de cuvânt al pompierilor a confirmat bilanțul morților pentru Reuters, spunând că incendiul a fost stins și că cauzele lui sunt investigate. Acesta a mai anunțat că trei persoane au fost internate în stare critică, 15 cu răni grave, dar care nu le pun viața în pericol, și aproximativ 50 cu răni ușoare.

ADVERTISEMENT

Primarul din Milano, Giuseppe Sala, într-o discuție cu jurnaliştii aflaţi la fața locului, a spus că incendiul a fost stins foarte repede, dar că din cauza fumului mulți dintre cei prezenţi în clădire s-au intoxicat.

Agențiile de presă italiene, citând serviciile regionale de urgență, au transmis anterior că 81 de persoane au fost spitalizate, dintre care două în stare critică. Potrivit informațiilor din presă, incendiul a izbucnit la scurt timp după miezul nopții în clădirea din districtul de sud-est, Corvetto.

ADVERTISEMENT

“Şase persoane au murit şi multe altele au fost spitalizate după ce au fost intoxicate cu fum. Pompierii au salvat zeci de alţi locatari”, a postat vineri pe Twitter brigada de pompieri din Milano, adăugând că nu se cunoaşte încă cauza incendiului.

Cele şase victime care au murit în incendiul de la Milano sunt cinci femei cu vârste cuprinse între 69 şi 87 de ani şi un bărbat de 73 de ani. Două femei care împărţeau o cameră au murit arse de vii, în timp ce restul victimelor au murit intoxicate.

ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit cu puţin timp înainte de ora 01:30 dimineaţa, iar vineri dimineaţă, un fotograf al AFP a văzut două cadavre evacuate pe targă. “Se crede că incendiul a izbucnit într-o cameră în care doi rezidenţi au murit carbonizaţi”, a spus primarul Giuseppe Sala.

Casa per Coniugi, unde a izbucnit incendiul, este deținută de municipalitatea Milano și este administrată de cooperativa Proges. Structura primește persoane în vârstă, care nu se mai pot îngriji singure sau nu are cine să le îngrijească.

ADVERTISEMENT

Incendiul a făcut clădirea parțial inutilizabilă, iar rezidenții săi au fost transferați temporar în alte clădiri. În momentul de faţă este exclusă ipoteza punerii intenţionate a focului.

ADVERTISEMENT
Tags: