Șase persoane, dintre care doi minori, au fost transportate la spital, în județul Cluj după ce, marți seara, mașina în care se aflau s-a izbit de un stâlp.
Pompierii de la Garda de Intervenția Băișoara au ajuns la locul accidentului, care a avut loc pe raza comunei Băișoara, în județul Cluj.
Din motive ce urmează să fie stabilite, un autoturism în care se aflau șase persoane s-a izbit de un stâlp, la orele serii. Potrivit pompierilor, în mașină se aflau șase persoane, doi bărbați, două femei și doi copii.
”În primă instanţă, echipajele de la Garda de Intervenţie Băişoara au asigurat intervenţia, acestea găsind un autoturism intrat în stâlp”.
„Din fericire, nu au existat victime încarcerate, însă şase persoane au necesitat îngrijiri medicale. Mai exact, a fost vorba despre doi minori, două femei şi doi bărbaţi. Cu toţii au fost transportaţi la spital, fiind conştienţi şi cooperanţi”, a comunicat ISU Cluj. Pompierii au precizat că au intervenit cu o autospecială pentru descarcerare și trei ambulanțe SMURD.
Conducerea pe timp de noapte poate fi o experiență total diferită de cea din timpul zilei. Condițiile de vizibilitate sunt reduse, oboseala se poate instala și există, de asemenea, un risc crescut de accidente.
Conducerea pe timp de noapte crește de șapte ori riscul unui accident mortal. La lăsarea întunericului se acumulează o serie de riscuri: somnolența, neatenția, viteza, reducerea timpilor de reacție, nemaivorbind de consumul de alcool.
Polițiștii îi sfătuiesc pe șoferi să reducă viteza pe timp de noapte pentru a avea mai mult timp de reacție la obstacole neașteptate.
Să mențină o distanță de siguranță mai mare față de vehiculele din față, deoarece poate fi mai dificil să fie estimată distanța și viteza. Trebuie evitați factori care distrag, cum ar fi telefonul mobil sau diverse sisteme de infotainment de la bordul mașinii.
Trebuie acordată atenție sporită indicatoarelor rutiere rutiere, semafoarelor și la indicatoarelor de viraj pentru a anticipa schimbările de direcție.
Se impune vigilență sporită în zonele rezidențiale și mai ales rurale, deoarece pietonii, bicicliștii și animalele pot fi mai greu de observat pe timp de noapte. Pentru a evita orice risc la drum lung se impun pauze regulate. Oboseala poate avea un impact asupra timpului de reacție și a concentrării.