Life

Șase sfaturi pentru o cafea delicioasă. Ce rutină trebuie să respecte pasionații de această băutură

Șase ponturi pentru o cafea savuroasă. Ce trebuie să cunoască persoanele care adoră acest preparat apreciat la scară largă.
15.05.2023 | 14:47
Sase sfaturi pentru o cafea delicioasa Ce rutina trebuie sa respecte pasionatii de aceasta bautura
Șase ponturi pentru o cafea savuroasă. Ce trebuie să cunoască persoanele care adoră acest preparat. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Șase sfaturi pentru o cafea delicioasă. Ce rutină trebuie să respecte pasionații de această băutură revigorantă cu care oamenii își încep, de obicei, ziua. E un preparat pe care mulți îl consumă dimineața, înainte de a pleca la serviciu.

Șase ponturi pentru o cafea savuroasă. Ce trebuie să cunoască persoanele care adoră acest preparat

Barista, cel care se ocupă cu prepararea uneia dintre cele mai consumate băuturi, are șase ponturi pentru o cafea savuroasă. Persoanele care adoră acest preparat delicios trebuie să cunoască neapărat aceste lucruri.

ADVERTISEMENT

Primul sfat venit de la specialiști este alegerea produselor de calitate. E foarte important ca boabele să fie unele integrale sau proaspăt măcinate. În plus, băutura trebuie să fie preparată într-un ibric turcesc pentru un gust desăvârșit.

Al doilea îndemn are legătură cu zahărul care, în ciuda faptului că oferă o aromă specială, nu este indicat. Oamenii de știință sunt de părere că acest ingredient trebuie eliminat din băutură, dar și din alimentație, în general.

ADVERTISEMENT

Acesta se poate înlocui cu îndulcitori naturali fără calorii sau cafeaua se poate folosi simplă, neagră. Al treilea pont este renunțarea la laptele praf care de obicei neutralizează complet antioxidanții. În plus, băutura va fi plină de grăsimi nesănătoase.

Laptele praf se poate înlocui cu lapte de cocos, migdale sau ovăz. De asemenea, unii barista crede că al patrulea sfat de care trebuie să țină cont oamenii este adăugarea de scorțișoară care dă un gust plăcut băuturii.

ADVERTISEMENT

Prepararea corectă a cafelei este al cincilea pas peste care pasionații de cafea nu trebuie să treacă. Metoda aleasă poate afecta beneficiile pe care le are produsul, de aceea nu trebuie folosită o temperatură și o presiune mare.

O cafea sănătoasă se face la foc mic pentru că gradele ridicate pot duce la distrugerea unor antioxidanți și nutrienți care se găsesc în boabe. Ultimul sfat este consumul moderat al acestui preparat, așadar nu trebuie să exagerați.

ADVERTISEMENT

Când se bea cafeaua. Care e cel mai bun moment

Nutriționiștii sunt de părere că nu ar trebui să bem mai mult de două căni de cafea pe zi. Acestea trebuie consumate în prima jumătate a zilei pentru că somnul poate fi afectat. Un studiu realizat de neurologul Steven Miller ne spune care e cel mai bun moment de băut cafea.

Cercetătorul de la Uniformed Services University of the Health Sciences din Bethesda susține că această băutură trebuie băută între orele 9:30 şi 11:30 și nu mai târziu de ora 17:00, notează spynews.ro. Cafeaua nu se consumă pe stomacul gol.

ADVERTISEMENT
Tags: