ADVERTISEMENT
News

Satul din România care a construit o școală SF! Orele, transmise live pe internet

Autor: Alexandru Năstase | 13.09.2020 | 11:58
Satul din România care a construit o școală SF! Orele, transmise live pe internet
În Ciugud există acum o școală ultramodernă. Sursa foto - captură știrileprotv.ro

Satul din România care a construit o școală SF se numește Ciugud și face parte din județul Alba. Oamenii de aici se mândresc cu felul în care arată unitatea de învățământ.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au reușit cu doar câteva zile înainte înainte de începerea cursurilor să deschidă o școală inteligentă. Culmea, oficialii au început proiectul după ce jurnalistul Rareş Năstase, de la “România, te iubesc”, le-a prezentat o şcoală inteligentă din Cluj.

Şi acum, rezultatul este unul pe măsură. Școala din Ciugud – judeţul Alba – pare desprinsă dintr-un film ştiinţifico-fantastic.

ADVERTISEMENT

O școală SF construită într-un sat din România

Aproape incredibil, dar clădirea are tot felul de senzori care reglează automat temperatura în clase şi chiar intensitatea luminii.

Clopoțelul, clasicul clopoțel a devenit banalul clopoțel. Acesta a fost înlocuit cu un sistem audio modern – pe care profesorii îl pot folosi pentru a le transmite copiilor mesaje.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici – în clase există table interactive şi un sistem de proiecţie ultramodern. Mai mult de atât, școala este dotată şi cu un sistem de camere video iar orele vor transmise în direct pe internet pentru ca elevii care nu pot ajunge la cursuri din motive medicale să poată asista la ele.

Interesant este că în unitatea de învățământ până şi grupurile sanitare sunt dotate cu tehnologie inteligentă. „Este şcoala pe care o doresc fiecărui cadru didactic din România şi fiecărui elev din România”, a transmis Mihaela Drăghici, profesor Școala Gimnazială Ciugud

ADVERTISEMENT

Două milioane de lei au fost cheltuiți pentru modernizarea școlii din Ciugud și, atenție, toate lucrările au durat doar 6 luni de zile.

“După emisiunea “România, te iubesc” ne-am gândit să facem o şcoală prietenoasă cu copii la Ciugud. Am vizitat o şcoală Școala Ion Agârbiceanu din Cluj-Napoca de acolo ne-am luat o parte dintre idei”, a spus Dan Lungu, purtător de cuvânt Primăria Ciugud

ADVERTISEMENT

“O şcoală inteligentă e o soluţie de a ne aduce copiii acasă de a face şcoala mai atractivă şi mai prietenoasă”, a transmis Gheorghe Damian, primarul din Ciugud

”Ştiţi care este şocul mare? În momentul în care te duci de aici la altă şcoală. Avem copii, am avut anul trecut un băieţel care s-a dus la liceu unde se scria cu cretă, noi nu am scris cu cretă niciodată, pentru că noi table din acelea magnetice, albe am avut de foarte mult timp şi prima dată când s-a dus la tabla au râs colegii pentru că nu ştia să ţină creta în mână”, a zis Paula Balica.

ADVERTISEMENT

Culmea sau nu, dar autorităţile locale promit că vor continua să investească în școală. Chiar din acest an, elevii vor primi tablete în locul manualelor clasice. VEZI VIDEO CU ȘCOALA AICI

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!