News

Satul din România care arată ca-n Elveția. E de-o frumusețe aparte și e foarte popular printre străini

Satul din România care arată ca-n Elveția îți taie răsuflarea. Are o frumusețe aparte, iar cei care ajung aici rămân fără cuvinte.
29.03.2024 | 21:00
Satul din Romania care arata can Elvetia E deo frumusete aparte si e foarte popular printre straini
Satul din România care arată ca-n Elveția. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Satul din România care arată ca-n Elveția există într-adevăr. Chiar și așa, puțini români știu de el. Acesta este mai degrabă popular în rândul străinilor, având în vedere că e de-o frumusețe aparte.

Satul din România care arată ca-n Elveția

Dacă vrei să mergi în vacanță în România și ești în căutarea unui loc spectaculos, află că l-ai găsit. Nu îți trebuie mulți bani și mai mult de atât, ai șansa să te bucuri de o experiență unică. Nu vorbim despre un mare oraș, ci despre un loc care la prima vedere poate părea banal.

ADVERTISEMENT

Satul din România care arată ca-n Elveția se află în Suceava, lângă Gura Humorului și e asociat cu un colț de rai. Este vorba despre satul Pleșa. Pentru cei care nu știu, aici locuiesc doar etnici polonezi. Relieful regiunii este însă unul cu adevărat magic.

Dacă ajungi aici, cu siguranță te vei întoarce și a doua oară. Satul din România care arată ca-n Elveția are peisaje de vis. De asemenea, aici găsești liniște, dar și un aer curat, astfel că poți scăpa de griji.

ADVERTISEMENT

Nu puțini sunt cei care au comparat locul cu Alpii elvețieni. Iar dincolo de peisaje și aer curat, locul are și numeroase tradiții, obiceiuri, dar și o gastronomie bogată. Astfel, turiștii, fie ei români, fie străini, au parte de o experiență memorabilă când ajung aici.

Satul Pleșa, un loc rupt dintr-un basm

Ce poți să faci în satul Pleșa? Nu poți să te oprești doar la peisajele de poveste. Aici mai găsești și Peștera Vrăjitoarelor sau Pietrele Șoimului. Iar traseul este unul cât se poate de ușor și poate fi făcut fie cu mașina, fie pe jos.

ADVERTISEMENT

Totodată, Valea Humorului și Depresiunea Rădăuțiului sunt alte două locuri care merită văzute. Satul din România care arată ca-n Elveția poate fi însă destul de dificil de găsit pentru anumite persoane.

Dacă respecți însă indicațiile, nu vei avea probleme. În primul rând satul este aflat în vârful muntelui. Drept urmare, vei fi nevoit să urci niște serpentine destul de abrupte timp de vreo 30 de minute. Efortul merită însă la final.

ADVERTISEMENT

Cât costă cazarea în acest loc spectaculos din România? În satul Pleșa poți să ai o vacanță perfectă și cu bani puțini. Prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 100 de lei, dar poate ajunge și la 400 de lei în funcție de preferințe.

ADVERTISEMENT