Life

Satul în care bărbații sunt interziși. Când împlinesc 18 ani sunt obligați să plece de acasă

Zona în care bărbații sunt interziși. Se întâmplă într-un sat. Când împlinesc vârsta de 18 ani, ei sunt obligați să-și părăsească domiciliul.
22.01.2024 | 08:17
Satul in care barbatii sunt interzisi Cand implinesc 18 ani sunt obligati sa plece de acasa
În acest sat stau doar femei. Sursa foto: Medium
ADVERTISEMENT

În lume sunt anumite locuri unde accesul femeilor nu este permis. Pe muntele Athos, de exemplu, dar și în alte locuri sfinte, acestea nu pot păși, fiind considerate o ispită. Însă, aflați că și bărbații pot fi ”privilegiați” de o așa situație. Unde nu au nici ei voie?

În ce sat bărbaților le este interzis accesul

Un loc din lume se deosebește față de celelalte prin faptul că interzice bărbații. Este vorba despre un sat cu tradiții vechi de secole, unde femeile domină și își impun propriile reguli ca adevărați lideri. Sunt de temut pentru partea masculină și nimic nu le mai înfricoșează. Asta după ce cândva au fost victimele bărbaților.

ADVERTISEMENT

Într-un sat din Kenya, intitulat Umoja și care înseamnă ”unitate” în limba swahili care se vorbește aici, sunt acceptate doar femeile. Zona se găsește la 380 de kilometri de capitala Nairobi și ar putea fi privită ca un centru de protecție pentru femeile care au fost supuse violenței domestice, violurilor, răpirilor sau oricăror altor tipuri de abuzuri.

Umoja, satul din Kenya unde pot sta doar femei. Ele sunt protejate de abuzurile bărbaților

Umoja a fost fondat de Rebecca Lolosoli în anul 1990. Ea și-a luat inima în dinți și a înființat satul după ce și-a dat seama că este incorect modul cum sunt tratate femeile în Kenya, chiar din copilărie. De secole întregi datează obiceiul mutilării genitale, de la vârste fragede, de 10 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, sunt regiuni în Kenya unde fetele tinere, în perioada menstruației, sunt separate de restul comunității, fiind forțate să doarmă în cotețurile animalelor, din cauză că ar fi murdare. Totodată, sunt forțate de mici să se căsătorească, soții având permisiunea să fie și de vârstă adultă.

Pe lângă cele menționate, în Kenya femeile nu au voie să dețină proprietăți, pământuri sau oricare alte bunuri. De altfel, în demersul său, Rebecca Lolosoli a avut parte de susținere. I s-au alăturat alte 14 femei, după ce și ele au fost victime ale abuzurilor părții masculine.

ADVERTISEMENT

Ce viață au femeile din Umoja. Ce se întâmplă dacă aduc pe lume băieți

Femeile din Umoja trăiesc, așadar, independent neavând niciun bărbat care să le mai trateze ca pe niște sclave. Și-au câștigat în decursul anilor independența financiară. Se întrețin din obiceiurile lor tradiționale. Realizează manual mărgele colorate și haine africane.

După ce fac mărgele și haine colorate, femeile din Umoja le pun spre vânzare turiștilor, al căror număr este destul de mare în ultimii ani. Pentru a-și promova produsele, ele își amenajează în fiecare zi un camping special, iar taxa pe care o percep este una modestă.

ADVERTISEMENT

Din banii obținuți în urma comerțului, femeile merg apoi la piață să facă cumpărături. Își achiziționează cele necesare. Atât lor, cât și copiilor. Aflați și că mamele de băieți trebuie să respecte o regulă importantă în comunitate. Când aceștia împlinesc 18 ani, nu mai au permisiunea de a rămâne în satul Umoja.

Femeile din Umoja știu să se descurce foarte bine pe propriile puteri. De unele singure își construiesc locuințe. Acestea arată precum niște colibe, fiind făcute din lut sau din crengi. Cum vremea în zona lor este mai tot timpul caldă, sunt ferite de pericolele unor temperaturi extreme.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un...
Cine sunt românii care ar putea primi facturi mai mici la curent. Un milion de persoane ar putea beneficia de o nouă măsură
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Tragedie uriașă în muzica românească. Găsit mort, la doar 31 de ani
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi