Life

Satul mirific din România în care mai trăiesc doar trei familii. Oamenii l-au părăsit, caii sălbatici și-au găsit “casă” aici

Satul mirific din România în care mai trăiesc doar trei familii. A fost părăsit de oameni, iar aici și-au găsit casă caii sălbatici.
30.09.2023 | 18:00
Satul mirific din Romania in care mai traiesc doar trei familii Oamenii lau parasit caii salbatici siau gasit casa aici
Satul mirific din România unde trăiesc caii sălbatici. Foto: Facebook / Labasint Forest
ADVERTISEMENT

Care este satul din România în care mai trăiesc doar trei familii. A fost părăsit aproape complet de oameni, dar acum locuiesc acolo caii sălbatici.

Satul mirific din România unde trăiesc caii sălbatici

Înainte, satul Labașint din Arad avea 600 de locuitori. Acum mai trăiesc aici doar trei familii, iar locul este unul sălbatic și mirifc.

ADVERTISEMENT

În pădurea de aici și-au găsit casă o herghelie de cai sălbatici, dar și mai multe vaci. De asemenea, pădurea este plină și de alte animale, de la veverițe, la căprioare și lupi.

Acum, un bărbat care a construit aici o pensiune încearcă să promoveze zona pe Facebook și să readucă oamenii aici. Măcar pentru o perioadă, deși ideal ar fi ca aici să se stabilească iar familii, ca înainte!

ADVERTISEMENT

„Caii sălbatici au un rol vital în menținerea echilibrului natural. Acești cai se hrănesc selectiv cu vegetația, contribuind astfel la controlul creșterii plantelor și la păstrarea diversității speciilor vegetale”, a spus acesta.

Vaci pe cale de dispariție, în zona satului părăsit de oameni

Bărbatul cu pensiunea spunea că vacile din Labașint sunt „eroinele conservării”. Ele chiar sunt pe cale de dispariție, așa că este un miracol că s-au stabilit chiar aici!

ADVERTISEMENT

Înainte ele erau cele mai răspândite la noi în țară, dar acum sunt pe cale de dispariție, a povestit bărbatul pe pagina Labasint Forest.

„În această poveste extraordinară, vacile Sura de stepă sunt eroinele conservării. Această rasă pe cale de dispariție s-a adaptat perfect la mediul de aici, contribuind la menținerea structurii terenului și la conservarea genelor unice.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă acum sunt pe cale de dispariție, în urmă cu sute de ani, era rasa cea mai răspândită în țara noastră.

Apar în scrierile lui Dimitrie Cantemir și în tablourile lui Grigorescu. Caii sălbăticiți și vacile Sura de stepă trăiesc în armonie și contribuie la regenerarea zilnică diferitelor specii de plante din acest colț de rai”, menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT